--> Волинські волонтери вирушили на Схід з благодійною допомогою | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинські волонтери вирушили на Схід з благодійною допомогою

0
-5
Волинські волонтери вирушили на Схід з благодійною допомогою
Волонтери центру «Серце патріота» уже котрий рік поспіль доправляють благодійну допомогу військовослужбовцям, які боронять нашу країну на Сході. Загалом таких поїздок було уже понад 240.

І сьогодні, 8 липня, уже традиційно з Театральної площі вчергове повністю завантажений бус відправився з допомогою у сторону Донецької області.



«Їдемо до хлопців, які служать у трьох підрозділах. На їхні прохання веземо акумулятори, москітні сітки, різноманітне приладдя та автомобільні запчастини, які вони замовляли. Також завантажили вживану побутову техніку, яка необхідна у таку спеку для зберігання продуктів харчування. Зібрали побутову хімію, засоби гігієни, постільну білизну та різноманітні смаколики. Крім того, веземо адресні посилки, які передають військовим рідні та близькі, а деяким ми самі збираємо передачі», - розповів керівник волонтерського центру Сергій Балицький.



Волонтери планують по дорозі на Схід відвідати побратима, який лікується у Рівному, а також заїхати до волонтерів у Києві та Полтаву, де довантажать автомобіль допомогою. А також ще одним пунктом цієї поїздки стане дитячий будинок Мар’їнки, куди волонтери везуть іграшки, продукти харчування, надіслані благодійною організацією з Німеччини.

На питання чи не втомився від поїздок на Схід, Сергій Балицький відповів, що ні, але бувають випадки, коли тяжко вдається зібрати допомогу.

«Добре, коли до волонтерства долучаються люди й організації. І тяжко, коли ти не можеш виконати якесь прохання нашого хлопця, і тоді докладаєш власні кошти, докупляєш, що не вистачає», - каже Сергій Балицький.

Як зазначає волонтерка Ольга Балицька, яка теж часто їздить на Схід, головне аби не було байдужості від людей, аби не забували, що йде війна.



«Потрібно пам’ятати, що тут мирне небо завдяки тим хлопцям, і військові не просять зайвого, а лише саме необхідне. На сьогодні це морозильні камери, холодильники, пралки, яких вони так потребують. Техніку надали люди, а деяку ми відремонтували. Добре, коли є до кого звернутися, а є й такі люди, які ігнорують прохання», - каже жінка.



За словами волонтерів, до збору допомоги знову ж таки долучилися благодійники з міста та районів. Зокрема, школярі, представники різних організацій та просто знайомі. Також уже традиційно серед вантажу є дитячі малюнки, які передають через батьків чи знайомих освітян.



«Хлопці радіють, коли ми приїжджаємо, дякують, що не забувають про них. Кожен собі забирає якийсь малюнок, ангелочка чи прапор», - розповідає Ольга Балицька.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні