--> Де у Луцьку можуть встановити підземні смітники | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Де у Луцьку можуть встановити підземні смітники

0
4
Де у Луцьку можуть встановити підземні смітники
Депутати Громадянського Руху «СВІДОМІ» зустрілися із директором КП «Луцькспецкомунтранс», аби з’ясувати та обговорити плани та перспективи розвитку підприємства.

Про це повідомляє Конкурент.

Депутати Луцької міської ради Михайло Наход та Алла Надточій, а також обранець Луцької районної ради Євгеній Мікоян зустрілися з директором «Луцькспецкомунтрансу» Володимиром Марценюком на території підприємства.

КП «Луцькспецкомунтранс» обслуговує всю Луцьку територіальну громаду та прибирає третину нашого міста.

Як розповів Володимир Марценюк, якого призначили у цьому році, наразі на підприємстві встановлюють датчики палива та GPS-трекери на техніку, що дозволить не лише якісно контролювати роботу, але й оптимізувати бухгалтерську частину. Також для більшої ефективності роботи з технікою планується оптимізувати функціонування ремзони.

Керівник підприємства додав, що залишає бажати кращого стан автомобільної техніки: декілька машин підлягають списанню, а з двох сміттєвозів, які дісталися від приєднаних громад, придатний для використання лише один.

Під час зустрічі підняли й питання встановлення підземних смітників, які є хорошою альтернативою звичайним сміттєвим контейнерам. Вартість одного підземного смітника зі встановленням обійдеться в 300 000 грн, а його об’єм приблизно дорівнює п'яти стандартним євроконтейнерам.

«Їх можна встановлювати в туристичних та прогулянкових частинах міста, аби не псувати вигляд. Техніка для обслуговування підземних смітників у підприємства є», – розповів директор підприємства.

Зі слів Володимира Марценюка, серед найголовніших планів КП «Луцькспецкомунтранс» – запуск 2-ої сортувальної лінії, яка вже встановлена, проте так і не розпочала роботу.

Як відомо, у Луцьку, як і в інших містах, існує проблема через неправильне викидання скошеної трави, гілля, листя тощо. Тому депутати Громадянського Руху «СВІДОМІ» запропонували встановити компостери на базі комунальних закладів, зокрема шкіл та садочків.

«При наявності компостера на балансі КП «Луцькспецкомунтранс» послуги можна надавати і для ОСББ. В перспективі місто матиме підживлення для зелених насаджень, а підприємство з часом зможе отримати нове джерело доходів», – йдеться в дописі.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні