ПриватБанк арештує рахунки українців

1
0
ПриватБанк арештує рахунки українців
Представник ПриватБанку Олег Серга заявив, що механізму списання коштів з банківських рахунків боржників досі немає в Україні. За його словами, нічого суттєво не змінилося. Відзначимо, що після впровадження механізму списання рахунків, банкам не доведеться блокувати рахунки боржників.

Пише Обозрєватєль.

"В Україні ще немає механізму того, як можливе списання заборгованості з рахунків українців, тобто ця мета є, але поки немає жодного механізму, як це зробити. Мін'юст видав цей наказ, але виконавча служба наразі не може це робити, оскільки немає механізму", – сказав фахівець.

Також Серга зазначив, що над цим працюють Міністерство юстиції і банківська система. "Але коли цей механізм буде (а для цього потрібно вносити зміни до нормативних і законодавчих актів) – тоді він запрацює. Це процес, який було розпочато Мін'юстом, про таку можливість, коли він буде затверджений на всіх рівнях, тоді Мін'юст говоритиме, як це все буде проходити", – пояснив Серга.

При цьому після впровадження такого механізму, банкам не доведеться блокувати рахунки боржника. "Наразі які є просування, якщо півроку тому, чи рік тому виконавці давали банкам постанову на арешт всіх рахунків і банки його виконували, то наразі виконавець надає постанову, наприклад, що клієнт заборгував 340 грн, у нього цю суму автоматично спишуть і не блокуватимуть всі рахунки, як це було раніше. Але коли це буде і як, ніхто не знає точно, поки у нас такої можливості немає", – пояснив представник банку.

Раніше повідомлялося, що в Україні заарештували рахунки і майно 390 тис. боржників без рішення суду. Щоб спростити процедуру, банки і колектори відразу звертаються до нотаріусів, отримують виконавчий напис і блокують карти боржників. При цьому з кожним роком зростає число українців, які через суд скасовують рішення нотаріусів.

За останній рік скасували 11,5 тис. таких арештів. Як зазначив адвокат Андрій Гевко, нотаріус зобов'язаний перевірити всі документи, переконатися в наявності заборгованості. А також переконатися, що з моменту виникнення боргу пройшло не більше трьох років.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що банк вже і суддя, і прокурор , так би мовити "два в одному"?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні