--> 8 секретів успіху від Ілона Маска | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

8 секретів успіху від Ілона Маска

1
-5
8 секретів успіху від Ілона Маска
Генеральний директор SpaceX і головний архітектор Tesla Ілон Маск, який зробив революцію в індустрії космічних польотів і перетворив світ електромобілів, вимагає від своїх співробітників дотримання певних стандартів. Маск не вірить в ієрархію комунікацій, і просить використовувати здоровий глузд при вирішенні поставлених завдань.

Видання "The Times of India" зібрало 8 головних правил, яких повинні дотримуватися всі підлеглі Маска.

Вони були розіслані працівникам електронним листом ще в 2018 році. Як сказано в матеріалі, гендиректор SpaceX вчиняє "безжально" з тими, хто їх не дотримується.

Тривалі зустрічі витрачають час співробітників

На думку Маска, годинні зустрічі з великою кількістю людей даремно витрачають час. Краще робити наради короткими і частими – так цінуватиметься час людей, які їх відвідують.

Часті зустрічі змінюють робочий процес

Часті зустрічі можуть змінити робочий процес і ритм. На думку Маска, зустрічі повинні проводяться нечасто, якщо проблема не є терміновою і нерозв'язною.

Якщо вам не потрібно бути присутнім на зустрічі, йдіть

Маск вимагає йти із зустрічі або припинити розмову, щойно стане очевидно, що ви не додаєте цінності. Піти – це не грубість. Грубість – це змушувати когось залишитися і витрачати свій час.

Виражайтеся простими словами

Використовуйте загальні слова і пропозиції, щоб забезпечити безперебійне спілкування, необхідне для виконання роботи. Усе, що вимагає пояснення, перешкоджає спілкуванню і швидкому вирішенню завдання.

Головне – ефективність

Маск заявив у внутрішньому листі, що слід використовувати найшвидший і найкоротший спосіб зв'язку. Той, хто змушує когось використовувати ланцюжок підпорядкування і, зі свого боку, заважає роботі, буде звільнений.

Вільне спілкування у всіх відділах

Основне джерело проблем – поганий зв'язок між відділами. Щоб розв'язати цю проблему, необхідно забезпечити вільний обмін інформацією між усіма рівнями. Якщо, щоб щось зробити між відділами, окремий учасник повинен поговорити зі своїм менеджером, а той з директором, який поговорить з віце-президентом і так далі, тоді будуть відбуватися "супер-дурні речі". У людей має бути нормальна можливість говорити прямо і просто робити те, що потрібно.

Не витрачайте час на дурні правила

Завжди користуйтеся здоровим глуздом. Якщо виконувати "правило компанії" в конкретній ситуації явно безглуздо, то правило слід змінити.

Не потрапляйте в пресу і не розповідайте інформацію компанії

Маск попереджає своїх співробітників: компанія вживатиме заходів проти тих, хто неналежним чином допускає витік конфіденційної бізнес-інформації або порушує зобов'язання про нерозголошення, з якими всі погодилися. Наслідки включають в себе звільнення, позови про відшкодування шкоди і навіть кримінальні звинувачення.

Якийсь час тому в пресі була інформація про те, що Ілон Маск може діяти безжально по відношенню до співробітників. Наводилося багато прикладів звільнення персоналу через витік інформації. Компанія оскаржила ці матеріали, але сказала, що "Ілону й керівництву компанії іноді доводиться робити важкі кроки, відпускаючи людей, які не працюють".









Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дев'яте правило успіху: мама-власниця алмазних копалень в ПАР
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні