Ветеринарка розводить «‎‎нових» французьких бульдогів: різниця вражає. ФОТО

0
2
Ветеринарка розводить «‎‎нових» французьких бульдогів: різниця вражає. ФОТО
У Нідерландах ветеринарна лікарка займається розведенням французьких бульдогів і хоче "оздоровити" породу. Вона заснувала притулок, у якому виводять песиків, які не мають проблем із диханням.

Про це інформує "BoredPanda".

Французькі бульдоги – одні із найвідоміших "сопунів" серед порід собак. У них часто виникають проблеми із диханням, що призводить до багатьох хвороб.

Проблеми з диханням у французьких бульдогів

Французькі бульдоги мають брахіцефальний синдром обструктивних дихальних шляхів. Якщо простими словами, – це означає, що їм важко дихати, і вони починають задихатися. Брак кисню стається навіть під час легкої прогулянки, а під час ігор стає явно вираженим: пес висолопивши язика, важко гарчить.

Синдром викликаний особливістю розвитку черепа, яка виникла внаслідок розведення. Колись у бульдогів спеціально виводили пласкі і короткі морди, щоб вони мали сучасний "стандартний" вигляд.



Відтак у французьких бульдогів ніздрі стали занадто вузькими. У собак також довге м'яке піднебіння і досить вузькі трахеї, що посилює проблеми з диханням. Загалом проблема є досить серйозною і завдає песикам незручностей.



"Оздоровлення" породи французький бульдог

Шанталь ван Круінінг є ветеринарною лікаркою і давно захопилася французькими бульдогами. Вона розповідає: мала не одного бульдожика, але усі вони страждали від хвороб.

Її бачення полягає в тому, щоб розводити здорових бульдогів. Вона хоче, щоб господарів більше дбали про здоров'я своїх домашніх тварин, а не про їхню зовнішність і відповідність стандартам.



Лікарка досліджувала генетику породи і вивчала відхилення, що трапляються. Вона не стверджує, що знає все і розводить ідеальних собак, втім, розповідає, що йде правильним шляхом.

Методом вибіркового виведення, аналізу стану здоров'я собак, у притулку, який вона заснувала, з'явилися французькі бульдоги із довшими мордочками. За показниками дихання і серцебиття вони є абсолютно здоровими. За цим Шанталь пильно слідкує.

Такий підхід ветеринарки неабияк оцінили собаководи: песики, яких вона розводить, одразу ж знаходять власників. На своєму сайті Шанталь зауважує: наразі не приймає нові замовлення на щенят, оскільки черга на песиків забита на декілька місяців вперед.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні