Як нарізати цибулю без сліз. ВІДЕО

0
10
Як нарізати цибулю без сліз. ВІДЕО
Цибуля є обов'язковим інгредієнтом багатьох страв. Але при нарізанні очі постійно сльозяться, а запах розповсюджується во всій кухні, жах та й годі. Якщо ви й досі це терпите, то дізнайтесь про цікавий лайфхак, який допоможе надалі різати цибулю без сліз та неприємного запаху.

Про це стало відомо на Ютуб-каналі кухаря.

Ведучий кулінарного шоу Ітан Хлєбовські на своєму Ютуб-каналі виклав відео, у якому пояснює, чому ми завжди неправильно різали цибулю. Він показав на диво простий спосіб назавжди забути про сльози та запах під час нарізання цибулі.

Ми звикли різати цибулю перпендикулярно до стебла. Отримані шматочки круглої форми називаються орбінальними. Під час такого способу нарізання порушується структура клітин цибулі, виділяється більше їдких хімічних сполук, які й змушують нас "плакати" і терпіти неприємний запах.

Кухар же радить просто розвернути цибулину та почати різати її не перпендикулярно, а поздовжньо. Від одного полюсу до іншого клітини цибулі довші, а отже, нарізаючи у такому напрямку, ви пошкодите менше клітин і виділиться менше сльозогінних сполук, і вам не доведеться щоразу страждати.

Звісно, результати нарізання цибулі двома такими різними способами відрізняються. Ітан Хлєбовські зізнався, що немає якогось одного єдиного правильного варіанту, проте у 95% випадків він нарізає цибулю саме уздовж, а не впоперек, йому так зручніше.

Кухар також спробував приготувати карамелізовану цибулю зі шматочків, нарізаних орбітально і поздовжньо. Він стверджує, що у другому варіанті шматочки просто тануть у роті, тоді як цибуля, нарізана звичним для нас способом, вийшла більш щільною.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні