Зеленський підписав закон про додаткову пенсію «чорнобильцям»

0
4
Зеленський підписав закон про додаткову пенсію «чорнобильцям»
Президент Володимир Зеленський підписав закон про підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Рада ухвалила його 29 червня.

Про це повідомляє Офіс президента.

Згідно з ухваленими змінами, додаткову пенсію за шкоду, заподіяну здоров'ю, та щомісячну компенсацію сім'ям за втрату годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи виплачуватимуть повністю незалежно від заробітної плати, пенсії чи іншого доходу.

Закон передбачає, що "розміри пенсії з інвалідності, що настала через каліцтво або захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи, не можуть бути нижчими: для I групи інвалідності – 6000 грн; для II групи – 4800 грн; для III групи – 3700 грн; для дітей з інвалідністю – 3700 грн".

Закон набирає чинності з 1 січня 2022 року. Виняток - положення щодо мінімальних розмірів пенсії за інвалідністю, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання, і пенсії у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи та щодо запровадження державної адресної допомоги до пенсії, які набирають чинності з 1 липня 2021 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні