За відмову прийти на допит: експрезиденту присудили 15 місяців в'язниці

1
2
За відмову прийти на допит: експрезиденту присудили 15 місяців в'язниці
Конституційний суд країни прийняв рішення посадити колишнього президента Південно-Африканської Республіки Джейкоба Зуму на 15 місяців до в'язниці за прояв неповаги до суду.

Про це повідомляє France 24, передає gazeta.ua.

Ексглаву держави покарали за відмову прийти на допит у справі його ймовірної причетності до корупції під час перебування на посту президента.

За словами судді, яка виносила вирок, "якщо люди будуть безкарно самі вирішувати, яким наказом підкорятися, то конституція не вартуватиме паперу, на якому вона написана". "Жодна людина не стоїть вище закону", - додала суддя.

Варто відзначити, що експрезидент не визнає звинувачень та називає їх наклепом. Натомість правоохоронці з 2018 року відкрили проти нього 16 кримінальних проваджень за 783 випадки корупційних злочинів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А я гадав що це про нашого..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні