--> Коронавірус впливає на потенцію: дослідження | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Коронавірус впливає на потенцію: дослідження

1
-1
Коронавірус впливає на потенцію: дослідження
Легені – далеко не єдина мішень для коронавірусу. Вчені отримують все більше підтверджень того, що інфекція вражає різні органи, в тому числі репродуктивну систему. Нове дослідження на хом'яках показало, що чоловіки з COVID-19 можуть зіткнутися з великими проблемами.

Про це повідомляє MDPI.

Нове дослідження

Нове дослідження провели вчені з Університету Техасу, які в лабораторних умовах інфікували коронавірусом хом'яків. Цих гризунів часто використовують для моделювання перебігу COVID у людей.

Частинки SARS-CoV-2 були виявлені в сім'яниках всіх заражених хом'яків протягом першого тижня, проте пізніше рівень вірусного навантаження поступово знижувався. Фахівці припустили, що цей процес може відбуватися також у всіх чоловіків з COVID-19, від легкої до важкої форми.

Інші докази впливу коронавірусу на чоловіче здоров'я

На підтвердження своїх висновків автори дослідження відзначили, що пацієнти з коронавірусом нерідко скаржаться на болі в паховій області і яєчках, у деяких з них знижувався рівень тестостерону. Крім того, під час розтину тіл померлих від COVID-19 виявило порушення роботи тестикул на клітинному рівні.

Вкрай важливо вивчити, як він може вплинути на тестикули, оцінити вплив на тяжкість захворювання і репродуктивну функцію, а також можливість передачі статевим шляхом, – зазначили автори дослідження.

Раніше німецькі вчені дійшли до схожих висновків. Вони проаналізували вплив інфекції на чоловічу фертильність, оцінивши маркери запалення, окисного стресу і якість сперми у чоловіків дітородного віку з підтвердженим COVID-19. У всіх учасників показники були значно знижені в порівнянні з контрольною групою.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чоловіки звіріють!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні