«Наймасштабніша схема в історії» брати вкрали біткоїни на 3,6 млрд

2
3
«Наймасштабніша схема в історії» брати вкрали біткоїни на 3,6 млрд
Двоє братів з Південної Африки організували наймасштабнішу шахрайську схему в історії криптовалют. Вони вкрали біткоїни на 3,6 млрд доларів зі своєї біржі Africrypt і зникли.

Про це повідомляє видання "Bloomberg".

Інвестори найняли юридичну фірму з Кейптауна, щоб знайти шахраїв. Але їм це не вдалося, зараз братів шукає національна поліція.

"Після різкого зростання вартості біткоїну минулого року зникнення близько 69 000 монет вартістю понад 4 мільярди доларів на квітневому піку стане найбільшою доларовою втратою в історії шахрайства з криптовалютою", – пише видання.

Це може підштовхнути уряди до запровадження більш жорсткого регулювання для того, щоб не допустити повторення таких випадків. До речі, Китай нещодавно посилив заходи щодо боротьби з торгівлею криптовалют після того, як зростання курсу біткоїну та інших токенів за останні шість місяців посилив занепокоєння Комуністичної партії з приводу можливості шахрайства, відмивання грошей і торгових збитків із боку індивідуальних інвесторів.

Як провернули схему

-коли біткоїн досяг максимального курсу, операційний директор, старший із братів Амір Каджи, повідомив клієнтам, що їх зламали;

-гроші пообіцяли повернути, але для цього клієнтів попросили не повідомляти про втрати коштів юристам і поліції, мовляв, це могло уповільнити процедуру;

-як виявилося, біткоїни з біржі просто переказали на інші гаманці.
Амір Каджи і його 20-річний брат Раїс створили Africrypt 2019 року, і це принесло інвесторам величезний прибуток. Однак легальним доходом брати вирішили не обмежуватися.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все що в інтернеті є загально доступним як би ви його не захищали. Будь-який захист "хакер" зламає, було б бажання
Відповісти
все - зробили правильно. якби це сталось в Україні - взагалі, жодних претензій.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні