«Чеський Флойд»: під час затримання поліцією помер ром. ВІДЕО

1
-5
«Чеський Флойд»: під час затримання поліцією помер ром. ВІДЕО
У місті Тепліце в Чехії поліцейські під час затримання притискали чоловіка ромської національності коліном до землі. Після затримання правопорушник помер.

Про це з посиланням на ВВС повідомляє Корреспондент.

Згідно з поширеним у Мережі відео, під час затримання правоохоронцями неадекватного чоловіка, один із поліцейських протягом кількох хвилин притискає коліном правопорушника до землі, після чого той нерухомо лежить на асфальті.

За даними чеської поліції причиною смерті стало передозування наркотиками, а їхні співробітники змушені були застосувати силу, адже чоловік під дією наркотиків поводився агресивно. На підтвердження своїх слів поліцейські оприлюднили відео, на якому зображені дії рома до затримання.



Глава Міністерства внутрішніх справ Чехії Ян Гамачек повністю підтримав дії правоохоронців.

А от ромська громада в республіці впевнена, що чоловік помер під час затримання. Вони порівнюють його загибель зі смертю афроамериканця Джорджа Флойда у США в травні 2020 року і називають померлого "чеським Флойдом".

Представники громади завили також про "системний расизм" і скептично поставилися до звіту патологоанатомів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Висловлюю занепокоєність!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні