--> «Колоритний відпочинок»: Азовське море атакували морські блохи та гадюки. ВІДЕО. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Колоритний відпочинок»: Азовське море атакували морські блохи та гадюки. ВІДЕО. ФОТО

0
-4
«Колоритний відпочинок»: Азовське море атакували морські блохи та гадюки. ВІДЕО. ФОТО
Цього сезону пляжі Азовського моря потерпають від нашестя морських бліх. На одному з пляжів відпочиваючі не можуть зайти у воду.

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Що таке «морські блохи» та чим вони небезпечні

Морські блохи – це одні з найпоширеніших м'ясоїдних ракоподібних. Їхні розміри 0,5-25 сантиметрів, тіло сплюснуте з боків, коричневого кольору. Вони зустрічаються в морях та океанах по всьому світу.



На пляжах дуже багато маленьких бокоплавів. Ці дрібні ракоподібні кусаються у воді, а їхні укуси схожі на комарині. Спочатку здається, що до тіла прилипли водорості. Однак це не так. Через деякий час місця укусів збільшуються до червоних плям на шкірі.



Про те, чим небезпечні укуси цих дрібних ракоподібних, як можна застерегтися та що робити, якщо вас покусали морські блохи, розповів заступник головного лікаря КУ "ЦПМСП № 2" Іван Пашко в коментарі виданню "РІА Мелітополь".

Укуси бокоплавів викликають алергічну реакцію, пояснив заступник головного лікаря КУ "ЦПМСП № 2" Іван Пашко. Медик розповів, що робити, якщо вкусили бокоплави та чи можна їх якось "відлякати".
"Укуси морських бліх дуже часто викликають алергічну реакцію.
Особливо у дітей, адже шкіра у них ніжна. Щоб уникнути ускладнень після укусу, потрібно прийняти антигістамінні препарати і сорбенти. Якщо від укусу у вас з'явилися такі симптоми, як запаморочення, падіння тиску, то в такому випадку необхідна госпіталізація і медична допомога", – наголосив лікар.

Пашко також розповів, якими засобами можна застерегтися від укусів морських бліх.

"Щоб зменшити ймовірність укусу, потрібно нанести крем від засмаги або будь-який протиопіковий із маслянистим вмістом. Це послугує своєрідним бар'єром. Також після того, як скупаєтеся в морі, необхідно відразу обтерти шкіру рушником, щоб прибрати зі шкіри ракоподібних", – підкреслив Іван Пашко.

Нашестя гадюк

На узбережжі для відпочинку в Азовському морі наповзли змії. Туристи стверджують, що серед них може бути небезпечний вид – гадюка.



Про це повідомила у себе в Facеbook депутат Запорізької облради Ірина Славова. Вона опублікувала епізоди зі змією на піску, що були зняті відпочивальниками (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

"Минулого року медузи, в цьому році активізувалися змії. Будьте обережні, тому що можна просто не помітити плазуна", – вказала вона.

Очевидці побоюються, що повзуче на піску – гадюка, яка не просто може впорснути в тіло людини небезпечну отруту, а й для контакту з нею здатна здійснювати стрибки до 2 метрів в довжину.



Зазанчимо, що змії на Азовському узбережжі не така вже й рідкість у зв'язку з близькістю степової зони, яка виходить прямо до моря.

Більшість змій не становлять для людини небезпеки, а скарги на укуси обчислюються одиницями за сезон. При цьому медики та екологи закликають не втрачати пильність, адже навіть на тисячу вужів може припасти одна гадюка.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні