--> Як лікувати сонячний опік в домашніх умовах: топ порад | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як лікувати сонячний опік в домашніх умовах: топ порад

0
0
Як лікувати сонячний опік в домашніх умовах: топ порад
Сонячний опік - це запальна реакція на пошкодження зовнішніх шарів шкіри ультрафіолетовим випромінюванням. Меланін затемнює вашу незахищену шкіру, що піддалася дії сонячних променів, а кількість, вироблена вашим тілом, визначається генетикою, яка пояснює, чому деякі люди обпікаються, а інші загоряють.

Про це пише Lenta.UA.

Сонячні опіки можуть варіюватися від легких до повністю виражених пухирів. Фахівці назвали п'ять способів заспокоїти сонячний опік в домашніх умовах.

Харчова сода і овес
Покладіть кілька чайних ложок харчової соди з у ванну з прохолодною водою і полежіть в ній приблизно 20 хвилин, що допоможе мінімізувати шкідливий вплив сонця. Додавання чашки вівса в ванну також знімає роздратування і допомагає шкірі зберігати природну вологість.



Ромашковий чай
Ромашковий чай корисний не тільки для зняття стресу, але і для догляду за засмаглою шкірою. Заваріть чай і дайте йому повністю охолонути. Коли він буде готовий, змочіть ватний диск, або мочалку чаєм і нанесіть її на уражені ділянки.



Алое вера
Ця рослина є прекрасним засобом від сонячних опіків для більшості людей. Відламайте шматок рослини і нанесіть гель прямо на обпалену шкіру, щоб отримати негайний заспокійливий ефект від сонячного опіку. Якщо у вас немає цієї рослини вдома, виберіть 100% гель алое вера, який можна знайти в більшості аптек.



Кокосове масло
Кокос є одним з тих натуральних продуктів, який в останні роки дійсно набрав популярності завдяки своїм зволожуючим властивостям. Але він відмінно підходить для лікування сонячних опіків, так як, як відомо, зменшує запалення. Варто нанести звичайне натуральне кокосове масло і втирати його в уражені уражені ділянки, аби зволожити та заспокоїти шкіру.



Огірки і помідори
Помідори та огірки допомагають зняти дискомфорт і запалення. Втирайте охолоджені скибочки огірка в зони опіку, щоб полегшити біль. Ви також можете докласти скибочки помідора, щоб заспокоїти сильний опік. Дослідження показали, що вживання в їжу помідорів допомагає захистити вас від ультрафіолетових променів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні