Анонс матчу Євро-2020 Україна – Австрія: достатньо нічиєї

0
-13
Анонс матчу Євро-2020 Україна – Австрія: достатньо нічиєї
Сьогоднішній поєдинок проти збірної Австрії визначить, на якій позиції Україна завершить груповий етап Євро-2020. У разі перемоги або нічиєї підопічні Андрія Шевченка посядуть другу сходинку й зустрінуться в 1/8 фіналу з Італією.

Про всі передматчеві розклади пише Футбол 24.

І навіть у випадку поразки залишиться шанс пройти у плей-офф – для цього потрібно втриматись у списку чотирьох найкращих третіх місць, але навряд чи трьох залікових балів буде достатньо для успіху. Щоб спокійно дивитися у майбутнє, потрібно набирати очки.

Переваги України

Насамперед вони пов'язані зі складною та продуманою структурою розіграшу атаки. Фулбеки отримують простір завдяки переміщенням вінгерів уперед. При втягуванні Караваєва і Миколенка на чужу половину Ярмоленко або Маліновський зміщувались у центр, обігруючись з Яремчуком, а Зінченко працював між лініями, зв'язуючи гру. При цьому для заплутування персонального пресингу колектив часто використовує зміну позицій.

Всі ці заготовки готувалися конкретно під схеми з трьома захисниками, за якою грають усі наші суперники по групі. На відміну від них, Україна доволі гнучка у тактичному плані – команда починає у схемі 4-3-3, в якій трикутник в залежності від потреби може опускатися основою вниз, а для стабілізації гри в другому таймі Андрій Шевченко використовував перехід на 4-2-3-1. "Синьо-жовті" можуть грати у будь-який футбол – і тренерський штаб грамотно цим користується.

Мінуси Австрії

Команда Франко Фоди поступається у креативній роботі. Вона має кілька заготовлених схем, але за рамки відступає рідко – цим необхідно користатися, просто заважаючи працювати супернику на м'ячі, не дозволяючи вертикалізувати гру дрібними помилками. Зіграти простіше й надійніше для України – це не проблема. Більше того – агресивні фланги Австрії обов'язково залишатимуть простір для контратак. Оборона ж у цього колективу не вражає, тож у нашої атаки точно буде можливість покарати "Das Team" бодай одного разу.

Словом, боятися Австрію не варто. Це хороша команда з великою кількістю футболістів із Бундесліги, але тактичних та ігрових проблем у неї побільше, ніж в України.

Кадрова ситуація

Головною втратою збірної України залишається Зубков, який продовжує процес відновлення після травми. Крім того, пошкодження отримав Попов – обидва не зіграють у сьогоднішньому матчі. Інших проблем з кадрами у таборі "синьо-жовтих" не було.

У австрійців серйозно травмувався латераль Лазаро, для якого Євро-2020 вже завершене. Це серйозна втрата для команди Франко Фоди, однак інших проблем у складі "Das Team" немає. Ба більше – після дискваліфікації повернувся Арнаутовіч, якого головний тренер пообіцяв поставити у стартовий склад.

Чого чекають букмекери?

Букмекери очікують від цього матчу нічийного рахунку. Україну він влаштує, адже підопічні Андрія Шевченка залишаться на другій позиції в групі – це означає, що сьогодні "синьо-жовтим" не потрібно зайвий раз розкриватися під швидкісні контратаки австрійців. Для нашої збірної важливо лишень зберігати контроль над м'ячем під агресивним пресингом, а в позиційній обороні варто стежити за парою високих форвардів та рухами Алаби.

Передматчеві слова тренерів

Андрій Шевченко, головний тренер збірної України:

- Австрія - добре збалансована команда, у якої гарна фізика. Команда бореться, грає до кінця, пресингує постійно. Вважаю, кращий їхній момент у грі, коли вони пресингують і забирають м'яч у середині поля і відразу ж ідуть в атаку. Тому нам потрібно уважно грати, прибрати втрати м'яча в середині поля. Думаю, чим гостріше ми будемо грати, тим складніше буде австрійцям оборонятися.

Франко Фода, головний тренер збірної Австрії:

- Для нас головне - проаналізувати всі помилки з матчу проти Нідерландів. Поєдинок проти України - фінал для нас. Ми добре підготуємося до цієї гри.

Орієнтовні склади на матч Україна – Австрія

Україна: Бущан – Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко – Степаненко – Ярмоленко, Шапаренко, Зінченко, Маліновський – Яремчук

Австрія: Бахманн – Драговіч, Алаба, Хінтереггер – Лайнер, Забітцер, Шлагер, Грілліч, Ульмер – Калайджіч, Арнаутовіч

З огляду на вищезазначені факти, можна прогнозувати, що Україна не програє. Враховуючи ж перевагу в атакувальній роботі "синьо-жовтих", є сенс ризикнути, поставивши на перемогу.

Прогноз Волинь24 - 1:1.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні