--> В Україні змінять правила виплати кредитів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні змінять правила виплати кредитів

0
5
В Україні змінять правила виплати кредитів
Для українців із зони проведення АТО/ООС змінили умови по виплаті кредитів. Відповідний Закон підписаний Президентом України Володимиром Зеленським та вступив в силу 16 червня.

Документ опублікували у виданні "Голос України".

Ним вносяться зміни в Закон "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції" з метою відновлення законних прав та свобод громадян з управління власним майном і отримання кредитних коштів.

Закон скасовує заборону нараховувати пеню та штрафи на основну суму заборгованості за кредитами, які брали після 1 травня 2021 року громадяни України, які проживають на території проведення антитерористичної операції (крім окремо визначених населених пунктів). Відповідні положення застосовуються до договорів, укладених після 1 травня або в які після цієї дати за погодженням сторін вносилися зміни щодо продовження строків, зменшення розміру відсотків і штрафів.

Таким чином, українці, які проживають в зоні проведення АТО/ООС і мають заборгованість за кредитами, взятими до травня поточного року, і надалі мають право не платити пеню і штрафи на основну суму заборгованості.

Також, згідно з документом, скасовується заборона на звернення стягнення на заставне майно за кредитами, які оформлені після травня 2021 під заставу нерухомості, що належить громадянам і представникам малого та середнього бізнесу і розташованої в зоні проведення АТО/ООС. При цьому залишиться в дії заборона виселяти громадян з житлових будинків, переданих в іпотеку за діючими кредитними договорами, навіть на підставі судового рішення про звернення стягнення на об'єкт іпотеки.

"Це гарантує збереження прав для людей, які мали або мають складне фінансове становище через проведення АТО/ООС, але в той же час спростить доступ громадян, які володіють нерухомістю в Луганській, Донецькій та частині Харківської області, до банківського кредитування, в тому числі державних програм "Доступні кредити 5-7-9%" і "Доступна іпотека 7%" на рівних умовах з усіма громадянами України ", - пояснили раніше в Офісі президента.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні