--> Чому помер чоловік, якому пересадили серце у Львові | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому помер чоловік, якому пересадили серце у Львові

0
11
Чому помер чоловік, якому пересадили серце у Львові
У Львівській обласній клінічній лікарні помер пацієнт, якому дев’ять днів тому пересадили серце. Чоловіку було 44 роки.

Про це повідомили на Facebook-сторінці медзакладу.

Пацієнт також мав супутнє захворювання – легеневу гіпертензію.

"Трансплантація, важка легенева гіпертензія, відтерміноване закриття грудної клітки, ЕКМО (екстракорпоральна мембранна оксигенація, механічна підтримка серця), ГДФ (замісна ниркова терапія), правошлуночкова дисфункція. На жаль, наш трансплантований пацієнт серця помер", – йдеться у пості.

Раніше, 15 червня, медики ЛОКЛ повідомляли, що провели трансплантацію серця, а також пересадили нирку від неродинного донора. Варто зауважити, що останні роки у цьому медзакладі проводили пересадки нирок лише від родинного донора, а серце там пересадили вперше.

Донором став 56-річний пацієнт, якому констатували смерть мозку. Його родина дала згоду на забір органів, реципієнтів же обрала єдина державна система трансплантації. Їх доставили до обласної лікарні, де й провели операції. Ще одну нирку після вилучення у донора віддали лікарні швидкої допомоги Львова, де також провели трансплантацію.

Операція з пересадки серця 44-річному жителю Львівщини тривала майже чотири години. Її провела досвідчена команда хірургів за складною методикою, якою оперують за кордоном.

Стан пацієнта, який отримав нове серце, після операції залишався важким, але лікарі фіксували позитивну динаміку.

"Якщо все йде гаразд, пацієнт вживає ліки, веде відповідний спосіб життя, то серце в ідеальності працює добре від 12 до 15 років – це немалий термін життя", – пояснював кардіохірург Львівської обласної лікарні Дмитро Бешлей.

На жаль, через дев’ять днів після трансплантації чоловік помер.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні