Продукти, які допоможуть побороти сезонну алергію

0
0
Продукти, які допоможуть побороти сезонну алергію
Після настання весняного та літнього тепла починають цвісти дерева та трави, а разом з ними збільшуються проблеми сезонної алергії. Ознаками алергії може бути чхання, нежить, сльозотеча та свербіж в очах.

Про це пише The Epoch Times.

Ось, для прикладу, 4 продукти, які допомагають боротися із сезонною алергією.

Імбир та зелений чай

Імбир має давню лікарську історію, в тому числі як природний засіб від захворювань органів травлення та дихання.

Високий рівень протизапальних фітохімікатів, можливо, має позитивний вплив для придушення прозапальних реакцій, що зменшує симптоми алергічного риніту.

Результати досліджень свідчать, що місячне вживання зеленого чаю з екстрактом імбиру може зменшити симптоми сезонного риніту.



Продукти бджолиного походження

Медоносна бджола виробляє цінні натуральні продукти, які називають «суперпродуктами». До них належать маточне молочко, прополіс та бджолиний пилок.

У пилку бджіл містяться протизапальні, протимікробні та протигрибкові властивості. Пилок бджіл може пригнічувати активацію клітин, які викликають сезонні алергічні реакції.

Варто приймати продукти, у яких міститься бджолиний пилок, за шість тижнів до прояву гострої алергії та його протягом усього сезону. Пилок бджіл допомагає стимулювати вироблення антитіл, що у свою чергу, допомагає усунути алергічну реакцію.



Вітамін С

Вітамін С, також відомий як аскорбінова кислота. Коли ви думаєте про продукти з високим вмістом вітаміну С, спочатку вам на думку спадають цитрусові, такі як апельсини та грейпфрут. Однак серед інших хороших джерел - болгарський перець, полуниця, броколі, брюссельська капуста та чорна смородина.

Гістамін, який міститься у вітаміні С, є одним із медіаторів запалення, які викликають симптоми, характерні для сезонної алергічної реакції.



Куркума

Куркумін, який міститься в куркумі має протизапальну, антисептичну, протипухлинну та антиоксидантну властивості. При використанні, куркумін пригнічує вивільнення гістаміну з клітин і демонструє помітне пригнічення алергічної реакції.

Дослідники дійшли висновку, що куркумін здатний покращувати носовий потік повітря та підтримувати імунну систему пацієнтів, які страждають від алергії.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні