«Сюрприз» від влади: всіх українців змусять звітувати про доходи, ви готові?

9
-4
«Сюрприз» від влади: всіх українців змусять звітувати про доходи, ви готові?
В українському уряді мають намір згодом зобов’язати всіх українців подавати щорічні декларації про доходи, а за обман в них буде передбачена відповідальність.

Інформує Перший діловий.

«За доведений обман в деклараціях, коли немає сумнівів, що це не помилка, потрібно карати. Для того, щоб заповнити першу декларацію, я витратив місяці три, щоб не допустити жодної помилки. Більш того, я звернувся до юристів, попри те, що у мене все доходи білі, по всьому сплачені податки. Я платив юристам, щоб вони мені допомагали, вони знають, як це працює, як це потрібно робити. Зараз ми тренуємося на депутатах, потім все це чекає вас », – заявив позафракційний народний депутат Муса Магомедов.

При цьому народний обранець звернув увагу на те, що заповнення декларації – складний і відповідальний процес. Тому парламент повинен на законодавчому рівні визначити різницю між навмисним обманом і помилкою при заповненні документа.

«Треба розуміти, що всі українці будуть заповнювати декларації, це питання часу. Ми йдемо в цьому напрямку, і потім кожен з вас зіткнеться з цим законодавством. Тому дуже важливо ретельно прописати – що таке обман, а що таке помилка », – резюмував Магомедов.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Моя думка, що хай сосуть.
Відповісти
Шо за цирк, декларації є і зараз, про що він говорить? У більшості випадків дані про податки подають, наприклад, нотаріуси чи держ органи при реєстрації авто, купівлі/даруванні будинку/землі/акцій, виграшу у лотерею... Про доходи по ЗП звітує або роботодавець або якщо сам ФОП - то сам за себе. Всі звітують, чи "депутат" перший раз це почув і раніше нічого не подавав?
Відповісти
Моя сім'я готова декларувати всі матеріальні надходження та витрати. Мені приховувати нічого. Ми разом з дружиною працюємо та живемо тільки на одну зарплату, при чому надходження до сімейного бюджету - прозоре. Я цього не боюсь. Нехай переживають ті, хто на ринках, в магазинах, на вулицях займаються продажем-спекуляцією, або працюють не прозоро, отримують зарплату у конвертах, а гроші ховають у ліфчик та труси. При цьому геть не декларують свої надходження у сім'ю та зовсім не платять податки. Ми з дружиною для всіх скромно живем і справно платимо податки і за комунальні послуги.
Відповісти
А ви заглядали куди люди ховають гроші? Чому ви такий ненависний до підприємця? А не думали як може мама з дитиною прожити вдвох на пенсію при комуналці 3000 зимою? Кожен виживає як може.
Відповісти
олігархів і коюпціонерів вже оподаткували. тепер будуть простих смертних в три погибелі нагинати
Відповісти
А як не має мінімального прижиттєвого то будуть давати допомогу чи іти в нічні банди і грабувати? Ви спочатку сволоту оподаткуйте, щоб не померли наглою смертю.
Відповісти
Ото новину знайшли. Весь цивілізований світ так живе вже багато десятків років, бо це нормально. За такої системи, людина може опинитись в ситуації коли матиме право або зовсім не платити податки, або значно менше, аніж коли з неї вираховують автоматично за місцем її роботи.
Відповісти
Спочатку дайте людям гідні зарплати щоб людина не шукала підробітку "зліва", бо цінами вже Европу перегнали, а зарплати на рівні "бумба-юмба"!
Відповісти
Звідки вони вам дадуть нормальні зарплати. Якщо ніхто не декларує доходи і багато платять в конвертах? У всіх європейських та в США, кожен громадянин подає звіт про доходи і платить податки. Тоді і бюджету є гроші. А в нас є офіційний бюджет і є де більша половина грошей ходять в тіні, ось елементарно виведуть ці гроші з тіні і не будуть нити про маленьку пенсію чи зарплату. Бо пенсії оплачується з податків, а само смішно що більшість плачуть що малі пенсії і чому не збільшать підприємці які платять зарплати у конвертах а це недоотримання бюджету. З бюджету мало, що крадуть. А крадуть те, що йде багато поза бюджетом.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні