В Україні масована кібератака на державні установи та приватні компанії

0
5
В Україні масована кібератака на державні установи та приватні компанії
В Україні відбувається масована атака "вірусу" на державні установи та приватні компанії.

Про це повідомляє кіберполіція України.

Зловмисники надсилають шкідливе програмне забезпечення, що встановлює на комп'ютер користувача віддалений прихований доступ та відправляє документи на підконтрольні їм сервери.

На електронні скриньки надходять листи нібито від імені державних установ, на зразок: «Ви не сплатили податки. Деталі у файлі…», «На вас заведено кримінальну справу. Деталі в додатку…» і таке інше.

Інфікування техніки відбувається, коли користувач завантажує архів у додатку листа. На комп'ютер користувача таким чином завантажується вірус, який створює віддалений прихований доступ та відправляє документи з розширенням .doc, .docx, .rtf та ін. на сервери зловмисників.

Відомо про факти розповсюдження таких листів з використанням нібито електронної поштової скриньки Управління патрульної поліції Києва – kyiv2@patrol.police.gov.ua.

Кіберполіція рекомендує не завантажувати з Інтернету зашифровані архіви або архіви під паролем. Краще взагалі блокувати отримання таких файлів через електронну пошту. Варто обмежити можливість запуску виконуваних файлів і періодично здійснювати перевірку системи антивірусом та оновлювати бази сигнатур. Регулярно здійснюйте резервне копіювання важливих файлів, оновлюйте паролі доступу до важливих систем та використовуйте двофакторну автентифікацію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні