--> Українців масово дурять із роботою в Польщі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українців масово дурять із роботою в Польщі

1
-4
Українців масово дурять із роботою в Польщі
Українських заробітчан у Польщі часто обманюють і просто "викачують" гроші.

Про ризики шахрайств для заробітчан і як їх уникнути, пише Обозреватель.

На шляху українців до роботи за кордоном з'являється чимало
ризиків. Деякі підприємливі громадяни за чималі гроші надають послуги посередників, але після оплати роботу не пропонують, або пропонують зовсім не ту, про яку домовлялися.

Які ризики працевлаштування в Польщі?

Головна проблема в тому, що більшість українців робить запрошення на роботу не через безпосередньо роботодавця, а через сумнівних
посередників
. Коли ж польська влада закриває такі фірми-одноденки,
видані ними запрошення анулюються. Тобто, якщо ви потрапили на кордон з таким документом – вас уже не пропустять. Більше того, можуть звинуватити у спробі обману влади. Є в Україні і компанії, які зовсім не збираються давати вам роботу в Польщі, а просто "викачують" гроші.

Також, вже після приїзду, вам можуть запропонувати зовсім не ту вакансію, про яку домовлялися, гірші умови праці, нижчу зарплату. Або ж можуть взяти з вас гроші за працевлаштування ще в Україні, але фактично не працевлаштувати.

Як не потрапити на шахраїв?

Щоб не потрапити на вудку шахраїв, насамперед потрібно ознайомитися з умовами праці в країні, до якої ви збираєтеся вирушити. Для
роботи в Польщі вам знадобиться робоча віза, яку відкривають на 6 місяців для звичайної роботи і на 9 для сезонної. Можна працювати і за біометричним паспортом, але не більш ніж 90 днів. Якщо вам пропонують якийсь інший варіант – це має насторожити.

Важливий момент також зарплата. Заробітчани можуть розраховувати на 2,5-3,5 тисяч злотих (від 18 до 30 тис. грн) на місяць. Якщо зарплату пропонують вищу від ринкової – це привід додатково перевірити такого посередника або роботодавця. Найбільш очевидна (і найчастіша) ознака шахрайства під час працевлаштування – прохання заплатити за вакансію. На такі умови ні в якому разі погоджуватися не варто.

Головні висновки

Якщо ви таки вирішили шукати роботу в Польщі, намагайтеся шукати безпосередньо роботодавця. Якщо ж є необхідність скористатися послугами посередника – вибирайте компанії, з якими вже працював хтось із знайомих. Або про які можна отримати реальні відгуки від реальних людей. І найголовніше: намагайтеся знайти легальну роботу. У такому разі ви хоч і втратите частину зароблених грошей на податки, але у вас буде гарантія, що зарплату виплатять, а за умовами праці будуть стежити.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
, citronex повне наїбалово не рекомендую. Хтотмае бажання за дармо працювати , контакти в інтернеті
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні