--> Чому в Україні заборонять продавати ліки дітям | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому в Україні заборонять продавати ліки дітям

2
-5
Чому в Україні заборонять продавати ліки дітям
Верховна Рада підтримала законопроєкт №5122, який забороняє продажу ліків дітям. Законопроєкт пропонує заборонити продаж аптеками ліків особам до 14 років.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

306 народних депутатів проголосували за пропозицію внести зміни до статті 21 Закону України "Про лікарські засоби".

"Основним завданням проекту закону є унеможливлення неконтрольованого споживання медичних препаратів (лікарських засобів) у цілях, відмінних від прямого призначення продукту", – йдеться в пояснювальній записці.

У чому причина

Автори законопроєкту зазначають, що лише по столиці Україні, згідно статистики спеціалізованої дитячої лікарні Охматдит, 60 дітей на рік отруюються таблетками. З початку 2021 року фахівці медзакладу вже прийняли 25 таких пацієнтів.

"Зі слів медичних працівників стає зрозумілим, що за останні місяці в Україні розвинулася тенденція суїцидальних нахилів серед молоді. І якщо раніше діти вживали медикаменти несвідомо, то зараз вони розуміють, що роблять", – підкреслюється в документі.

Нардепи вважають, що є багато чинників, які підштовхують дітей до вчинення самогубств, починаючи від "добрих" он-лайн ігр, розміщених на відповідних інтернет-ресурсах чи поширюваних користувачами соцмереж, неадекватне сприйняття свого місця в соціумі, занижена самооцінка, нещасливе кохання та інше.

"І якщо доступ дітей до "всесвітнього павутиння" проконтролювати досить важко, а в окремих випадках – взагалі нереально, то обмежити вільний доступ неповнолітніх до лікарських засобів, що продаються в аптечних закладах, державі під силу", – додали ініціатори законопроєкту.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як помре людина, яка сама виховує дитину, через те, що в аптеці дитині не продали життєво важливі ліки, то нормально? Хтось скаже, що можна наперед купляти, то не всі мають гроші наперед. Може скажете визивати швидку, так швидка вже не на всі випадки приїзджає. А щоб дійсно не було свідомого отруєння медикаментами дітей, потрібно займатися їх вихованням, контролем соцмереж на державному рівні. А то потім будете шоковані статистикою смертей через те що не було потрібних ліків під рукою.
Видно, що закони приймають люди в яких дома і служанка і куховарка ....
Відповісти
Дасть БОГ і вони опиняться в подібній ситуації
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні