За курсові і реферати: студентів хочуть штрафувати

2
5
За курсові і реферати: студентів хочуть штрафувати
У Верховній Раді мають намір ввести покарання за купівлю академічних текстів: рефератів, курсових робіт, дисертацій тощо.

Про це йдеться в законопроєкті № 5532, який зареєстрували у Верховній Раді.

Автори документа вважають, що в Україні надто часто наукові роботи, що були отримані від інших фізичних чи юридичних осіб, видають як результати власної навчальної та наукової діяльності. І це є проблемою, з якою потрібно боротись.

У разі прийняття документу, студентам загрожують штрафи за чужі роботи. Щоб протистояти науковому плагіату, депутати запропонували доповнити Кодекс України про адмінпорушення новою статтею 51-5.

У ній вказано, що "подання академічних текстів отриманих від інших фізичних чи юридичних осіб, як власних результатів навчальної та наукової діяльності,

- тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню,

- тягне за собою накладення штрафу від п’ятисот до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

Про те як виявлятимуть, що наукові тексти не є власними, у документі не уточнюють.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якісна освіта має бути, але на даний час хай краще вносять зміни до тих законів, які напряму можуть покращити життя населення України!!!
Відповісти
А Киву не хочуть покарати за куплену дисертацію?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні