Компанія Тесла виплатить власникам їхніх авто по 16 тисяч доларів. Чому?

0
5
Компанія Тесла виплатить власникам їхніх авто по 16 тисяч доларів. Чому?
У Норвегії суд визнав компанію Tesla винною в навмисному зниженні швидкості зарядки і запасу ходу електричних авто після оновлення програмного забезпечення. Якщо компанія не оскаржить рішення, вона повинна буде виплатити водіям компенсацію в розмірі 16 000 доларів.

Повідомляє Твоя Машина.

Проблема виниклa ще в 2019 році. Власники Tesla Model S і Model X, оснащених батареєю на 85 кВтг, скаржилися на різке зменшення запасу ходу електромобілів. Сталося це відразу після оновлення ПЗ. Так, замість 397 км повної зарядки стало вистачати на 349 км. Також електрокари стали набагато повільніше заряджатися на станціях Supercharger.

Компанія пояснила, що це зроблено для захисту акумуляторної батареї і продовження її терміну служби. Також Tesla уточнила, що такі зміни торкнулися далеко не всіх електромобілів. Однак власників така відповідь не влаштував, і вони зажадали компенсацію.

Один з позовів було подано в Норвегії. Справа обернулaся не на користь виробника, так як було встановлено, що компанія дійсно знизила швидкість зарядки після оновлення програмного забезпечення. Тому тепер Tesla повинна виплатити 30-м власникам авто по 16 000 доларів.

Всього в країні налічується близько 10 000 власників електромобілів Tesla, які могли постраждати від оновлення ПЗ. Також компанії загрожує штраф, розмір поки не визначений. До речі, аналогічні судові процеси проходять і в США.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні