--> Учені з'ясували, скільки максимально може прожити людина | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Учені з'ясували, скільки максимально може прожити людина

0
-7
Учені з'ясували, скільки максимально може прожити людина
Дослідники дійшли висновку - максимальна теоретично можлива тривалість життя людини становить 150 років.

Результати дослідження опублікував журнал Nature, пише Рупор.

Аби оцінити стан організму вчені використовують поняття біологічного віку. Біологічний вік визначають за допомогою спеціальних біомаркерів і він часто не збігається з хронологічним. Автори дослідження запропонували використовувати для оцінки біологічного старіння універсальний комплексний показник DOSI (dynamic organism state indicator - індикатор динамічного стану організму).

Аналіз даних показав, що коливання DOSI пов'язані з віком, наявністю хвороб, способом життя і змінюється з віком пропорційно часу відновлення після хвороб. Тобто є показником фізіологічної стійкості організму.

Розрахувавши отримані дані, вчені отримали максимально можливу тривалість життя в районі від 120 до 150 років. Дослідники підкреслюють, що розроблений ними метод вперше дає можливість оцінити можливу тривалість життя кожної конкретної людини. Тоді як раніше могли визначати тільки біологічний вік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні