Масова стріланина в США: загинуло вісім людей, а також сам стрілець

0
-1
Масова стріланина в США: загинуло вісім людей, а також сам стрілець
Масове вбивство трапилось у Сполучених Штатах Америки: загинулои 9 людей, в тому числі сам стрілець. Ще кілька осіб тяжко поранені і знаходяться в лікарні.

Про це повідомляє ТСН.Ранок.

Уряд США заявив про епідемію насильства, тому хоче чим швидше ускладнити доступ до вознепальної зброї громадянам.

О 06:30, коли денна зміна міняла нічну, а співробітники збиралися у дворі транспортного депо, 57-річний Сем Кессіді відкрив вогонь по колегах: вісім осіб загинули на місці. "Вісім жертв померли від вогнепальних ран. Підозрюваний теж застрелений. Я вас можу запевнити, що наші представники не відкривали вогонь. Ми робимо припущення, що підозрюваний помер від пострілу, якого сам собі завдав", - наголосив Рассел Девіс, заступник речника шерифа округу Санта-Клара. Як з‘ясувалося, перед виходом на роботу, Кессіді підпалив власний будинок.

Місцева преса пише: він вже кілька разів влаштовував пожежі вдома. Колишня дружина, з якою Кессіді давно не підтримував стосунків, розповіла, що чоловік ще у шлюбі постійно скаржився на роботу і колег. Останніми роками жив сам, ні з ким не спілкувався. "Я його бачив кілька разів. Він був такий непримітний, неговіркий, тихий. Щоразу, коли я з ним вітався, він так дивно на мене дивився. Тож я ніколи із ним і не говорив", - каже сусід Дуг Сах.

Родини загиблих збираються, щоб почути жахливу звістку. Тут їм одразу можуть надати психологічну і медичну допомогу. "Це жахливо. Люди вперше дізнаються, що втратили чоловіка, дружину, брата. Це жахливо. На це нестерпно дивитися. Це трагедія. Біль припиниться не сьогодні. Він триватиме дні, тижні і ціле життя для людей, які ніколи повністю не зможуть оговтатися від такої втрати. Це просто неможливо", - каже районний прокурор Джефф Роузен.

Президент Джо Байден наказав приспустити прапори. До слова, вже уп‘яте за його каденцію масова стрілянина сколихнула Америку. "Як сказав президент, ми страждаємо на епідемію насильства у цій країні як під час масових стрілянин, так і щоденного зловживання зброєю, яке не потрапляє у загальнонаціональні новини. Тому він закликає Конгрес вжити заходів, зокрема Сенат, ухвалити три законопроєкти, які посилять попередні перевірки для придбання зброї", - розповіла заступниця речниці Білого дому Карін Жан-П'єр.

Американська конституція закріпила право на володіння зброєю. На жаль, жодна із попередніх адміністрацій не змогла суттєво обмежити її обіг.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні