Розкрили кампанію з дискредитації вакцини Pfizer: підозрюють Росію

1
8
Розкрили кампанію з дискредитації вакцини Pfizer: підозрюють Росію
Пов'язану з РФ компанію викрили на намаганні дискредитувати вакцину
Pfizer.

Про це пише The Guardian.

PR-агентство Fazze, яке має зв'язки в Росії пропонувало гроші ютуберам та відомим блогерам у Франції та Німеччині для дискредитація Pfizer.

Вони мали поширювати фейкові повідомлення про те, що вакцина є причиною "сотень смертей".

У компанії заявили, що вони просто "маркетингова платформа, яка з'єднує блогерів і рекламодавців". Згідно з LinkedIn, Fazze заснував російський підприємець і компанія повінстю контролдьована Росією. У вівторок, 25 травня, Fazze закрила свій сайт і свій профіль в Instagram.

Минулого тижня агентство контактувало з кількома відомими французькими Youtube-блогерами, які займаються питаннями охорони здоров'я, і просило їх "розповісти про майже втричі вищий рівень смертності серед вакцинованих Pfizer, аніж серед тих, кого щепили AstraZeneca".

Їх просили опублікувати блоги на YouTube, Instagram або TikTok, де посилатися на інформацію з Le Monde, Reddit і Ethical Hacker нібито про витік даних, які підтверджують таке твердження. Насправді ж стаття у Le Monde не оперувала показниками смертності. Сторінки на двох інших сайтах були видалені.

"Лідерів думок" просили також акцентувати увагу своїх передплатників на тому, що "ЗМІ ігнорують цю тему", а уряди певних країна активно купують вакцину Pfizer, яка небезпечна для здоров'я людей. Матеріал мав бути представлений як їхня особиста незалежна думка.

Скріншоти листів від компанії опублікував в Twitter Лео Грассі, французький YouTube-блогер з майже 1,2 млн передплатників. Німецький блогер з 1,5 млн передплатників Мірко Дротчман також опублікував скріншот електронного листа з проханням взяти участь в "інформаційній кампанії" про "аномальну смертність" після вакцинування Pfizer.

Після появи таких повідомлень, ЗМІ одразу ж відзначили схожість між директивами для блогерів від Fazze і офіційним аккаунтом в Twitter російського Sputnik V. Там неодноразово заявляли, що "реальні показники" демонструють, що вони "більш безпечні та ефективні", ніж вакцини Pfizer або Moderna.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну да, треба ж свій "шмурдяк-супутник" від якого даже свої відмовляються збувати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні