Батько Білоруського опозиціонера Романа Протасевича відреагував на арешт сина

0
-7
Батько Білоруського опозиціонера Романа Протасевича відреагував на арешт сина
Батько затриманого у Мінську опозиційного блогера Романа Протасевича заявив, що це була спланована операція, яка готувалася не один день.

Інформує НВ.

Дмитро Протасевич сказав, що у нього були важкі передчуття з приводу сина.

«Як колишній солдат скажу, що ця операція була продуманою, чітко готувалася не один день, а навіть тижні. Я повністю переконаний, що це була заздалегідь спланована операція, яка була ретельно підготовлена, і, напевно, не тільки спецслужбами Білорусі», — зазначив чоловік.

Він назвав подію терористичним актом.

«Теракт жахливий не тому, що він стався, а через його наслідки. І вони набагато гірші, ніж сам теракт. Ми дуже переживаємо через те, що відбувається з нашим сином. На жаль, ми не знаємо, де він, що з ним. Давайте сподіватися на краще», — додав Дмитро Протасевич.

У неділю, 23 травня, в аеропорту Мінська здійснив екстрену посадку пасажирський лайнер авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса. Літак посадили через повідомлення про замінування, вибуховий пристрій не знайшли.

Рейсом летів співзасновник білоруського опозиційного телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич, якого одразу після посадки затримали в аеропорту Мінська.

Самого Протасевича в Білорусі оголосили у міждержавний розшук, а також внесли в перелік причетних до терористичної діяльності.

Телеграм канал Nexta активно вів трансляції та допомагав скоординувати білоруські протести проти диктаторського режиму Олександра Лукашенка, які спалахнули в країні після фальсифікованих президентських виборів в серпні 2020 року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні