Як правильно обрати та зберігати заморожену рибу

0
4
Як правильно обрати та зберігати заморожену рибу
Українці вживають 90% імпортованої риби. Лише 10% йде на внутрішній ринок.

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

ТОП-3 країн, звідки Україна імпортує заморожену рибу

Норвегія (основна продукція, що надходить з цього ринку - оселедець, лосось, форель, скумбрія);

Ісландія (скумбрія, оселедець);

США (хек, минтай, 5 видів лососевих Аляски і червона ікра).

Більшість дикої риби - заморожена, тому що має строгу сезонність вилову. Продукт заморожується безпосередньо на судні з морозильним обладнанням, або відправляється на прибережні станції. Між виловом і процесом заморозки проходить усього кілька годин. Сучасні технології заморозки дозволяють зберігати свіжість, смак, аромат і текстуру м'яса риби і морепродуктів, виловлених кілька місяців тому.

Тому якість замороженої продукції часто перевищує якість свіжої.
Риба і морепродукти відрізняються від яловичини та інших видів м'ясної продукції і повинні оброблятися і зберігатися інакше. Вони не володіють м'язовою системою, яка є у наземних тварин. Температура їх тіла і природного місця існування нижче. Тому риба вимагає дбайливого ставлення, підтримки вологи і необхідного температурного режиму.

Як зберігати та розморожувати рибу

1. Риба повинна бути без надлишків льоду, жовтизни, пошкоджень шкіри, неприємного запаху. А шар глазурі (льодової кірки), який запобігає окисленню та пересиханню риби, повинен бути тонким, однорідним і прозорим;

2. Упаковка - додатковий захист риби від впливу кисню - не повинна мати пошкоджень;

3. Після покупки швидше помістіть рибу в морозильник. Повторне заморожування риби шкодить її якості.

4. Рибу потрібно дістати з морозилки за 10-24 години (залежно від розміру) до приготування. Повільне відтаювання дозволить мінімізувати втрату вологи, збереже смак і користь продукту.

Оптимально розморожувати рибу при температурі від 0 до + 2 °С, наприклад, на нижній полиці холодильника. Слідкуйте, щоб температура не піднімалася вище + 4 °С. До методів швидкого дефростування необхідно підходити з обережністю - неправильне відтавання знижує якість риби.

5. Після відтавання зберігайте продукцію в охолодженому вигляді. Пам'ятайте, при температурі 0 °С рибу можна зберігати протягом тижня, при + 3 °С - протягом 3-4 днів. Термін придатності продукції зменшується на 50% при кожному підвищенні температури на 12 °С.

Термін придатності замороженої риби і морепродуктів варіюється залежно від виду риби і морепродуктів. Домашня морозильна камера зберігає якість продукту лише кілька місяців.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні