--> Monobank, «Ощадбанк» і «ПриватБанк»: чому можуть заблокувати картку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Monobank, «Ощадбанк» і «ПриватБанк»: чому можуть заблокувати картку

1
0
Monobank, «Ощадбанк» і «ПриватБанк»: чому можуть заблокувати картку
Останнім часом все більше українців скаржаться на те, що їх рахунки в банках блокуються. Це відноситься до великих українських банків, які нібито проводять фін моніторинг. Експерти пояснюють, чому рахунки користувача можуть потрапити під перевірку та чому їх можуть заблокувати.

Про це пише GSMinfo.

Блокування облікового запису з метою, аби припинити постачання грошей на нього – це законний крок з боку фінустанов, який прописаний в законі України. Після того, як був прийнятий закон про фінмоніторинг, банки почали вираховувати неплатників податків і припиняти з ними співпрацю. Якщо ж цього не зробить сама фінустанова, то таких неплатників вирахує вже сама держава. В результаті цього, фінустанова буде оштрафована за бездіяльність після перевірки.

Ось, перелік головних ознак ризикових клієнтів, з якими банки можуть відразу ж припинити співпрацю.

1. Якщо рахунок користувача, який раніше отримував на картку лише зарплату, почав поповнюватися великими сумами грошей, це викличе підозру і банк обов’язково поцікавиться такими надходженнями. Якщо користувач не надасть відповідних документів, його акант можуть заблокувати.

2. Також під нагляд банку можуть потрапити ті, хто володіє кількома картами, на яких прострочена або не встановлена дата дії.

3. Представники можуть зателефонувати клієнту, якщо у них виникли якісь підозри. Якщо клієнт не відповідає на дзвінки, то його карту заблокують до з’ясування причин.

4. Підозрілим також може виявитися клієнт, який проявляє занадто багато інтересу до процедури і хоче з’ясувати подробиці проведення фінмоніторингу. Також підозру може викликати клієнт, який наполегливо бажає обслуговуватися лиш у конкретного працівника банку.

Ці пункти є далеко не усіма причинами блокування рахунків, проте деякі з них можуть внести ясність в ситуацію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Привіт, як справи, мене звуть Рінна, будь ласка, зв'яжіться зі мною на мою електронну пошту
у мене є щось дуже важливе для обговорення з вами
rinaconer3@gmail.com
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні