5 корисних замін ранковій каві

0
2
5 корисних замін ранковій каві
Якщо вживати каву у помірній кількості, то вона має багато переваг. Вона додає бадьорості, пришвидшує обмін речовин та є джерелом корисних речовин. Але у випадку, коли ви п’єте багато кави, вона викликає залежність, яка постійно потребує кофеїну.

Про це пишуть на сайті Onet.

Деякі люди не можуть пити каву навіть у малих дозах, тому що їхній організм не сприймає кофеїну. А от надмірне вживання кави може спричинити навіть зневоднення, нервозність і проблеми зі сном. Вчені знайшли альтернативні заміни каві і ось декілька із них.

Зелений чай

Якщо правильно приготувати цей напій, який містить у собі теїн (один із видів кофеїну), то він збадьорить не гірше ніж еспресо. Чай слід заливати водою теплішою ніж 80 °С і настоювати не більш ніж три хвилини.

Чай мате

Окрім кофеїну мате містить корисні мінерали, які можуть допомогти навіть у боротьбі з лишньою вагою. Також чай мате дає більше енергії, аніж кава.

Напій із висушених ягід гуарани

Гуарана – один із видів кофеїну, який довше засвоюється і відповідно довше тримає ефекті бадьорості. Ця рослина стимулює роботу мозку, покращує пам’ять та навіть настрій.

Какао

У складі какао майже зовсім немає кофеїну, проте є інший гарний стимулятор – теобромін. Але важливо запам’ятати, що користь приносить лиш натуральне какао, а не його розчинні аналоги.

Смузі

Якщо у смузі додати банани, чорницю і шпинат, ви розпочнете свій ранок з енергійного пробудження. Такий коктейль має багато поживних речовин, адже у його складі присутні фрукти та овочі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні