--> Алергія на цвіт: як розпізнати та що робити | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Алергія на цвіт: як розпізнати та що робити

0
3
Алергія на цвіт: як розпізнати та що робити
Ознаками сезонної алергії можуть бути нежить, сльози та неприємні відчуття в горлі. У медицині такі симптоми називають поліномом. Пилок від цвітіння дерев та кущів подразнює слизову, через що можуть бути присутні неприємні відчуття. За статистикою, на таку сезонну недугу хворіє до 40% українців. Аліна Дзюбенко - лікарка-дерматовенеролог розповіла, як розуміти, що ви алергік та що з цим робити.

Про це пише Суспільне.

Щоб захистити себе, лікарі радять під час провітрювання завішувати вікна вологими тканинами, наприклад марлею, щоб зменшити потрапляння пилку. А ще – якнайменше гуляти в лісах і парках, де вирує цвітіння та подразнює вашу слизову. Найкраще, при перших ознаках алергії відразу звертатися до лікаря, тому що поліноз без лікування буде прогресувати, а алергія на пилок дерев може навіть викликати напади задухи.

"З початком весни все більше пацієнтів звертаються з алергічними проявами як на шкірі, так і з симптомами нежитю, сльозотечі, а також чхання. Саме цей пилок і ці прекрасні квіточки можуть викликати такі симптоми, як сльозотеча, різь в очах, нежить, чхання, а також шкірні прояви. Якщо ви помітили у вас ті чи інші прояви алергії, але не знаєте, на що саме у вас алергія, то краще прогулюватись в ранішній і вечірній час доби, адже цвітіння в цей час є найменш активним", - розповідає лікарка Аліна Дзюбенко.

Обов'язково після приходу з вулиці треба мити руки, очі та ніс водою. Також щоденно проводити вологе прибирання, використовувати сонцезахисні креми та окуляри. Лікарка каже, що варто максимально відмовитись від хімічних засобів в побуті.

"Перечекати – не варіант, тому що цвітіння продовжується довго, а алергічні прояви можуть тільки ускладнюватись. Алергічні прояви можна попередити, а також їх можна успішно пролікувати, тут все залежить від конкретної людини і від конкретного випадку. Варто вчасно звернутись до лікаря", — додає лікарка.

Алергію на цвітіння дуже часто плутають із застудою. Деякі пацієнти затягують звернення до лікарів на багато років. Тому кожна людина, у якої тривалий час є проблеми з закладеністю носа та свербінням очей повинна якнайшвидше звернутися до спеціаліста.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні