--> 10 причин підвищення цукру в крові | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

10 причин підвищення цукру в крові

1
-6
10 причин підвищення цукру в крові
Про рівень цукру в крові багато хто задумується лиш тоді, коли з’являються проблеми зі здоров’ям, особливо, при цукровому діабеті. У цих випадках, контроль рівня цукру – запорука хорошого самопочуття. Вчені зібрали 10 факторів, які допоможуть краще та якісніше контролювати своє самопочуття, та, можливо, запобігти такої хвороби, як цукровий діабет.

Про це пише Medik Ua.

Кофеїн

Для діабетиків кава є тим продуктом, з яким треба бути дуже обережним, адже усі продукти, що містять кофеїн можуть спровокувати підвищення рівню цукру. Наскільки сильним буде стрибок цукру в крові – невідомо, адже організм кожного індивідуально реагує на такі чинники. Також до продуктів, у складі яких є кофеїн відносяться: чорний та зелений чай, шоколад та ін.

Продукти без цукру

Якщо у продуктах з надписом «без цукру» дійсно немає цукру, то в цьому можуть міститися інші вуглеводи, які спричиняють підвищення рівня цукру. Краще уважно вивчити, які вуглеводи входять до продукту, щоб не спровокувати погіршення свого самопочуття.

Китайська кухня

Варто бути обережними з китайськими стравами, адже вони зазвичай містять багато спецій та жирів, що провокують рівень глюкози в крові. Також такі застереження відносяться і до фаст-фуду, такого як картопля фрі, піца та інше.

Застуда

Коли організм активно бореться із застудою, рівень цукру підвищується і це відразу відчутно. Тому при застуді варто пити багато рідини, аби уникнути зневоднення. Також, до підвищення рівню цукру прибавляються деякі лікарські засоби, які погіршують баланс глюкози, адже містять цукор і спирт.

Стрес

Коли настає стан стресу, тіло виробляє гормони, які можуть призвести до підвищення рівню цукру в крові. Треба навчитися розслаблятися за допомогою дихальної гімнастики та вправ, тоді стрес буде проходити легше, або ж його взагалі не буде.

Протизаплідні таблетки

Протизаплідні препарати шкідливі для жінок-діабетиків. Вони впливають на рівень естрогену, а отже і на вироблення інсуліну, тобто на цукор в крові.

Затяжний сон

При діабеті, під час сну, рівень цукру може опуститися до критично низької точки. Варто не забувати контролювати рівень цукру перед сном та намагатися не спати більш як 8 годин.

Тренування

Фізичні навантаження допомагають контролювати рівень цукру в крові. Під час тренування важливо не перестаратися, адже через сильне серцебиття та потіння рівень цукру може помітно коливатися.

Сауна та баня

Рівень цукру має властивість стрімко знижуватися через високі температури. Варто пити більше рідини, аби уникнути зневоднення і тоді буде легше контролювати рівень цукру.

Вегетеріанська дієта

Дослідження доводять, що ті, хто перестав вживати м’ясо під час діабету, значно краще себе почувають анті, хто не дотримується дієти. Велику роль відіграє клітковина, яка входить в основу дієти. Вона уповільнює перетравленню вуглеводів, що перешкоджає підвищенню цукру.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пора помирати
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні