5 причин погіршення пам’яті

0
0
5 причин погіршення пам’яті
Зазвичай, ми помічаємо, що проблеми з пам’яттю виникають у людей, які досягають похилого віку. Вони все частіше скаржаться на те, що не можуть у великій кількості запам’ятовувати нову інформацію, проте варто зазначити, що проблеми з пам’яттю не є проблемою виключно старших людей. Часом, зовсім молоді і активно працюючі люди теж мають проблеми з запам’ятовуванням нової інформації.

Про це повідомляє сайт Живи Активно.

Ось, до переліку п’ять корисних порад, якщо розлади пам’яті виникли саме у вас.

Вік.
Відразу хочеться зазначити, що на пам’ять впливає не кількість прожитих років, а зміни в організмі, що відбуваються з віком. Через природнє старіння організму, більш повільно відновлюються клітини, кров гірше насичується киснем і повільніше поступає в мозок. Результатом цього є погіршення пам’яті, навіть якщо у людини нема хронічних захворювань.

Для більш стабільного функціонування пам’яті, потрібно у будь-якому віці не забувати про розумові навантаження: вчити вірші, розв’язувати кросворди, а можна навіть іноземну мову вивчати. Також можна приймати препарати рослинного походження, які покращують кровопостачання судин у мозок. Зокрема, це такі рослини як гінко білоба та готу кола, які називають «травами пам’яті».

Травми голови
Травми бувають різними за складністю, навіть можуть минути безслідно. Проте, часткова, або повна втрата пам’яті через це можлива.

Усі заходи, що націлені на лікування і відновлення після травм, мають бути під пильним наглядом лікаря. Використовують абсолютно різні методики, від призначення препаратів, до гіпнозу і психотерапії. До препаратів відносять вже раніш згадані засоби, що містять екстракти листя гінко білоба і трави центели азіатської (готу кола).

Нервове перенапруження, стрес і фізична втома
На перший погляд здається, що ці чинники зовсім не впливають на пам’ять людини, проте через втому і напруження, можуть отримує менше кисню, що призводить до розсіяної уваги і погіршення пам’яті.

Для того, аби позбутися дискомфорту з втратою пам’яті, потрібно спати достатню кількість годин, зазвичай, це восьмигодинний здоровий сон. Також не мало важливо робити перерви між роботою, особливо, якщо вона вимагає повне концентрування.
Якщо не вдається подолати стрес, звернутися до лікаря, при необхідності - приймати призначений лікарем заспокійливий препарат.

Інсульт
Через інсульт у мозок припиняється різке кровопостачання, через що з’являються порушення руху, дефекти мови і звичайно ж, проблеми з пам’яттю.

Відновлення пам’яті після інсульту відбувається поступово. У цьому допомагають вправи, що дають змогу тренувати пам’ять. Помічники в цій ситуації - кросворди та вірші, а ще - препарати для поліпшення пам’яті та нормалізації кровообігу в мозкових судинах.

Вживання алкоголю
Вживання алкоголю у великих дозах, але епізодично, змушують забувати про багато подій. Натомість регулярне вживання спиртних напоїв - негативно і тривало впливає на пам’ять, концентрацію уваги, здатність до навчання, координацію рухів. Алкоголь має руйнівний вплив на мозок, і страждає при цьому, на жаль, не тільки пам’ять.

Для нормального функціонування пам’яті варто зовсім відмовитися від вживання алкоголю, або ж зменшити його споживання.Після відмови від алкоголю, пам’ять можна буде відновити за допомогою розумових навантажень і препаратів для нормального кровопостачання у судини мозку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні