У Луцьку хочуть запровадити новий громадський транспорт

13
-6
У Луцьку хочуть запровадити новий громадський транспорт
У Луцьку пропонують розглянути новий вид громадського транспорту – велосипед.

Про це стало відомо під час круглого столу Громадянського Руху "СВІДОМІ" у четвер, 6 травня, повідомляє Конкурент.

Пропозицію висунув депутат Луцькради – Михайло Наход. Він вважає, що велосипед є зручною екологічною заміною звичайного транспорту і зазначає, якщо цей проект успішно реалізувати, то Луцьк невдовзі стане дійсно європейським містом.

"Ми розглядаємо велосипед як частину громадського транспорту. Тому, організовуючи велорух у місті необхідно, щоб велопарковки, пункти велошерінгу, велопрокату були у місцях пересадки людей з автобусів. Тобто, люди пересідають на ці велосипеди – і їдуть далі",– розповідає Михайло Наход.

Тарас Шкітер, який є очільником фракції «СВІДОМІ», зазначає, вже проведені перемовини з львівськими інвесторами, які з залюбки погоджуються розвивати у Луцьку таку ініціативу.

"Я зв'язався зі співзасновником компанії NextBike Остапом Буденкевичем, і він готовий зайти в Луцьк як інвестор, купити для початку 100-120 велосипедів і зробити 15 парковок по всьому місту. Але це за умови, що місто підпише з ними меморандум про співпрацю. Цей документ зобов'яже Луцьк виконати програму з розвитку велоінфраструктури. Тобто, інвестор заходить з грошима, але тим самим стимулює місто розвивати велоінфраструктуру. Він має впевненість, що за 5 років інфраструктура буде зроблена", – говорить Шкітер.

Така ідея у «СВІДОМИХ» виникла після аналізу досвіду минулих років.

"Всі ідуть шляхом, що треба робити спершу велоінфраструктуру, а потім розвивати велорух. Ми довго аналізували це питання, і зрозуміли, що якщо іти таким шляхом, то, в принципі, ніяких змін не буде. Тому що про розвиток велоінфраструктури говорять з 2007 року, а зараз 2021 – і результатів немає. Тому ми вирішили концептуально поміняти підхід. Місто буде вимушене для інвестора робити інфраструктуру, бо інвестор підпише з містом юридичний документ", – розповідає Тарас Шкітер.

Наразі, домовилися, що львівські інвестори нададуть вимоги до своїх парковок, а Міська Рада запропонує відведені місця для таких парковок.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у Львові вже зробив ? знайшов дурнуватих волиняк, на яких гарантовано можна заробити. хотів би побачити свідомих на вєліках з покровським на чолі
Відповісти
Уся Європа на велосипедах. Велосипед - це здоровя, тим паче - для тих, хто переніс ковід з пневмонією. А в Луцьку в бочці з огірковим розсолом (дуже крутим!!!), живуть скептики, яким вкрай потрібні послуги кваліфікованого психіатра.
Відповісти
А весь Луцьк на євробляхах, якими керують конюхи з села без знань ПДР, та паркуються на велодоріжках і тротуарах, як звик вдома, в селі..
Відповісти
я бачу що ти постійний клієнт у психіатра. а огірки ідуть тобі бочками на закуску після безпробудного пянства
Відповісти
в Європі дійсно багато хто ( ДАЛЕКО НЕ ВСІ) їздять на велосипедах, але ніхто не називає велосипед громадським транспортом і аж ніяк не заміняє його
Відповісти
Чиновники хай їздять на велосипедах ! І хай автомобілі заборонять в місті в тільки поза містом !!!!! А не на кожному кроці велики збивають автівки і забруднюють місто автомобілями !!!!
Відповісти
Дороги наскільки я розумію з велодоріжка ми у нас уже пороблені лишилось ровера купити .бля як уже задрали ті популісти 'брехливі та дерибаньте вже тільки не вякайте
Відповісти
Велорикша-новий громадський транспорт!)))
Відповісти
Міша Наход, сам взяв сів на ровера і айда агітувати усіх в в першу чергу своїх односельців... А то я бачу херомантією на Львівщині не дали займатись, то диви до дурних волиняк приїхало...
Відповісти
Це все добре, тільки до чого тут Львів, невже неможливо самим зробити?
Відповісти
Покровський шкітеру гроші не дає
Відповісти
Ага, пенсіонери стрімко вискакують з тролейбусів і гайда педалями крутити.
Велобізнес рулить, депутатський мандат кишені не тисне.
Відповісти
Слідуючі на черзі "громадські" роликові ковзани та "громадські" самокати..
"Чомусь" "свідомих" громадські туалети не цікавлять, їх сині голубятні влаштовують на площах, а між ними на "громадських велосипедах" (за гроші звичайно..). Валідатори теж причеплять?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні