Бельгійський фермер «анексував» частину Франції

0
-8
Бельгійський фермер «анексував» частину Франції
У Бельгії фермер випадково змінив кордон з Францією, унаслідок чого його країна стала приблизно на тисячу квадратних метрів більшою. Про це повідомляє CNN, передає Бабель.

Кордон між Бельгією та Францією простягається на 620 км, а камʼяні маркери, які його позначають, мирно існують вже понад 200 років (заклали їх у 1819 році). Один із каменів нещодавно виявили не на своєму місці. Вважається, що фермер з бельгійського містечка Еркелін просто перемістив його зі свого поля, щоб не заважав. Зсув кордону призвів до «захоплення» близько тисячі квадратних метрів площі Франції.



«Ми точно знаємо, де раніше був камінь — поруч із деревом. Його помістили сюди в 1819 році після поразки Наполеона, на ньому вказано рік. У 2019-му, під час святкування 200-річчя, всі прикордонні камені були дуже точно геолокалізовані», — каже Девід Лаво, мер Еркеліна.

Він підкреслив, що місцева влада по обидва боки кордону прагне врегулювати ситуацію швидко і мирним шляхом.

«Здебільшого ми сміємося над цим, це не дуже серйозно. Ми збираємося повернути кордон на місце. Ми не збиралися робити Бельгію більшою, а Францію меншою!» — сказав Лаво.

Орелі Велонек, мер французького міста Бузіні-сюр-Рок, територія якого була відрізана, розповіла, що через цей інцидент не було серйозних побоювань, адже дві країни добре між собою ладнають.

«Я повністю довіряю своєму бельгійському колезі, який зробив все необхідне з фермером. Ми попросили його повернути камінь, і якщо він не буде співпрацювати, то тільки тоді втрутиться Міністерство закордонних справ», — додала Велонек.

Два міста знаходяться на франко-бельгійському кордоні: Еркелін — валлонський муніципалітет, де проживає трохи менше 10 тисяч жителів і Бузіні-сюр-Рок — комуна у північному департаменті Франції з населенням близько 400 осіб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні