Тонни золота нацистів знайшли у Польщі

0
5
Тонни золота нацистів знайшли у Польщі
В Польщі знайшли схованку, де зберігається 10 тонн нацистського золота, яке в кінці Другої світової війни нібито вкрав і сховав рейхсфюрер СС Генріх Гіммлер, щоб створити Четвертий рейх.

Інформує Бізнес юа.

Наступного тижня на території палацу в Польщі, який в якості борделя використовували есесівці, повинні початися розкопки, інформує Daily Mail. Планується відкопати 48 ящиків із золотом на загальну суму близько 0,5 млрд фунтів. Відзначається, що там можуть бути заховані і інші цінності.

Якщо вірити "Мисливцям за скарбами", вони встановили місце знаходження скарбу по секретних документах і карті скарбів нащадків офіцерів СС, що належали до секретної ложі.

Вважається, що це знамените "золото Бреслау", яка зникло в кінці війни. Загадка зниклих цінностей не розгадана досі.

Палац XVIII століття знаходиться в селі Маньківське приблизно в 50 км на схід від Вроцлава. Він був побудований прусським генералом Фредеріком Вільгельмом фон Сайдліцом в стилі рококо. Після Другої світової війни палац використовувався Червоною армією, польськими військами, потім став штаб-квартирою місцевої ради, дитячим садочком і кінотеатром.

Серед знайдених документів є лист високопоставленого офіцера СС до якоїсь такої собі Інги, що працювала в палаці і пізніше стала його коханкою. Фон Штейн пише Інгзі: "Решта 48 ящиків Рейхсбанку і всі сімейні скрині я довіряю вам. Тільки ви знаєте, де вони знаходяться".

"В оранжереї виритий жолоб, який є безпечною схованкою для доставлених ящиків і контейнерів, - повідомляється в запису від 12 березня 1945 року. - 48 ящиків з Рейхсбанку в хорошому стані заховані, засипані землею і покриті зеленими насадженнями. Нехай Господь береже нас".

За словами голови Фонду Сілезького моста Романа Фурманяка (на фото праворуч), який керує "Мисливцями за скарбами", золото сховали автор щоденника Махаеліс і професор Грундман. Він в кінці війни вибрав 11 секретних місць для операції Гіммлера. У Маньківську цим займався в тому числі фон Штейн. Фурманяк характеризує його як жорстоку людину, що любила завдавати своїм жертвам страждань, перш ніж їх вбити. Своїй коханці Інзі фон Штейн наказав наглядати за схованкою.

"Вона вірила, що їй належить пробути там один-два роки, а потім все закінчиться. Ніхто не думав тоді, що цей регіон візьме під контроль Радянський Союз", - підкреслив Фурманяк.

Він переконаний, що скарби залишилися недоторканими, оскільки Інга перевіряла схованку протягом 60 років - до своєї смерті.

Крім золота Рейхсбанку, ймовірно, в ящиках знаходиться майно ювелірних магазинів Бреслау (нині Вроцлав) і цінності з приватних колекцій багатих німців, передані есесівцям для порятунку від наступаючої Червоної армії.

Про виявлення щоденника з описом схованок зі скарбами Третього рейху повідомлялося ще в 2019 році. Так, офіцер Егон Олленхауер писав про наказ Адольфа Гітлера заховати 260 вантажівок з цінностями в 11 різних місцях на території Польщі. Сам Олленхауер виступав в цій операції як сполучна ланка між есесівцями та місцевими заможними людьми.

До цього щоденник зберігався в масонській ложі Кведлинбурга в землі Саксонія-Ангальт. Справжність щоденника було підтверджено п'ятьма науковими інститутами Німеччини.

Ложа, яка передала документи, походить від Кведлінбурга, невеликого містечка в Саксонії-Ангальт. Члени Кведлінбурга були призначені на керівні посади в багатьох установах епохи нацизму, зокрема, в грізній Ваффен СС. Серед них був монстр СС Ханс Каммлер (на фото), який керував роботами з проектування газових камер та крематоріїв, що використовувалися в таборах смерті.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні