Як прожити довше

1
-2
Як прожити довше
Використовувати переваги регулярних фізичних вправ може бути набагато простіше, ніж думають багато хто. Дослідження, опубліковане в журналі Circulation американської серцевої асоціації, показало, що короткі вправи тривалістю всього 12 хвилин можуть додати кілька років до життя і знизити ризик серцевих захворювань і діабету.

Пише Ukr Health.

Вчені з Массачусетської лікарні Гарварду проаналізували рівні сотень різних метаболітів у 411 чоловіків і жінок середнього віку до і після фізичної активності.

Вони виявили, що після вправ кількість DMGV, біомаркера, пов’язаного з підвищеним ризиком діабету та жирової хвороби печінки, знизилася на 18%.

Крім того, рівень глутамату, який пов’язаний з серцевими захворюваннями, діабетом і ранньою смертністю, впав на 29%. Таким чином, 12 хвилин активності можуть допомогти запобігти смертельним захворюванням і продовжити життя.

“Ми починаємо краще розуміти Молекулярні основи того, як вправи впливають на організм, і використовувати ці знання для розуміння архітектури метаболізму, пов’язаної з патернами реакції на вправи”, – пояснив один з авторів дослідження Раві Шах.

“Цей підхід потенційно може бути націлений на людей, які страждають через високий тиск і мають інші фактори метаболічного ризику, і дозволить направити їх на більш здорову траєкторію життя”, – додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ті що недоїдають той живуть довше отака природа
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні