Користувачі iPhone подали груповий позов до компанії Apple

0
-1
Користувачі iPhone подали груповий позов до компанії Apple
Колективний позов проти компанії Apple подали користувачі до Окружного суду США Південного округу Нью-Йорка.

Повідомляє Ракурс.

У позові йдеться про те, що в рекламі компанія з Купертіно надає некоректні відомості щодо ступеня вологозахисту своїх смартфонів і відмовляється від виконання гарантійних зобов’язань. У скарзі на 13 сторінок, підписаній ім’ям «Антуанетти Сміт та інших позивачів», вказані причини для судового розгляду.

Зазначається, що Apple активно рекламує свої iPhone як захищені від попадання вологи девайси. У документі йдеться, що при цьому в рекламі і угоди користувача юристи корпорації використовують дрібний шрифт і «недостатньо повно» перераховують випадки, на які не поширюється гарантія. Наприклад, Сервісні центри Apple відмовляються ремонтувати девайси, що мали контакт з водою, в якій міститься хлорка або сіль.

Також юристи звертають увагу, що у сервісних центрах орієнтуються на розташовані в iPhone індикатори вологи, які стають червоними при контакті з рідинами. На думку спеціалістів, вони розташовані таким чином, що змінюють свій колір навіть при незначному попаданні води, кави або соку на корпус смартфону. А через фарбування індикатора в сервіс-центрах відмовляють у безкоштовному ремонті смартфону.

У документі йдеться, що позивачеві Антуанетті Сміт компанія «Епл» відмовила в ремонті «Айфона» через попадання вологи на корпус смартфона і вона була змушена його самостійно оплачувати.

Як відомо, iPhone 7 став першим смартфоном, який мав сертифікацію IP67, що забезпечує максимальну водонепроникність на глибині до одного метра протягом 30 хвилин. Вже iPhone 11 Pro і 11 Pro Max отримали вологозахист IP68, що дозволяв тримати смартфони на глибині до 4 м. А смартфони iPhone 12 можуть перебувати на глибині до 6 м.

Нагадаємо, восени 2020 року стало відомо, що американська технологічна компанія Apple виплатить 33 штатам 113 млн дол. через штучне уповільнення старих айфонів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні