--> Денісова назвала дискримінацією платні камери в СІЗО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Денісова назвала дискримінацією платні камери в СІЗО

0
1
Денісова назвала дискримінацією платні камери в СІЗО
Омбудсмен Людмила Денісова заявила, що платні камери в СІЗО є дискримінацією за майновою ознакою. Про це вона сказала в інтерв'ю РБК-Україна в четвер, 22 квітня.

"Це ж нерівність за майновою ознакою", - сказала Денісова, коментуючи проект Мін'юсту про платні камери.

Омбудсмен привела у приклад СІЗО Києва, де є 20 платних місць. При цьому в інших камерах - жахливі умови.

"Якщо ось одне таке місце в СІЗО "продали" за 2 тисячі, ніж ці дві тисячі в місяць можуть допомогти іншим ув'язненим, якщо у них навіть відсутня можливість нормально поспати? Ось у СІЗО Києва зробили 20 платних місць, збирають гроші. Не завжди всі 20 місць використовуються. Іноді люди платять гроші, але їх все одно не переводять у таку камеру, буквально, минулого тижня у мене було таке звернення. Решта - це ж взагалі жах", - пояснила Денісова.

Наразі в Україні 27 вільних колоній у "замороженому" стані.

"Якщо в інших у нас перенасичення - так розвіз людей! Треба приймати адміністративні рішення, про які можуть поліпшити умови життя людей вже зараз. Я, як уповноважений, не можу підходити вибірково до норм Конституції, де заборонена дискримінація за майновою ознакою", - підсумувала омбудсмен.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні