У США вчені виявили нову мутацію коронавірусу

0
-3
У США вчені виявили нову мутацію коронавірусу
Геном нового штаму вказує на ймовірну опірність вірусу до антитіл, припустили вчені.

Пише Корреспондент.

У США виділили новий штам коронавірусу, чий геном вказує на його можливу опірність до антитіл. До такого висновку прийшли вчені Глобального дослідницького комплексу у сфері медицини при Техаському університеті A&M, повідомляє Medical Xpress у середу, 21 квітня.

Новий штам знайшли тільки в однієї людини, у неї були легкі симптоми хвороби. Проте вчені вважають, що ця мутація потенційно небезпечна для людства, тому вирішили повідомити про своє відкриття.

"Цей варіант поєднує в собі генетичні маркери, окремо пов'язані зі швидким поширенням, важким захворюванням і високою стійкістю до антитіл-нейтралізаторів", - сказав головний вірусолог Глобального комплексу Бен Нойман.

Водночас експерименти в інших лабораторіях показали неефективність антитіл щодо вірусів з такими самими маркерами. Новий штам генетично близький до британської мутації коронавірусу.

Нагадаємо, раніше у ВООЗ назвали терміни взяття пандемії коронавірусу під контроль. Захворювання на коронавірус все частіше фіксують серед вікової групи людей від 25 до 59 років.

Також повідомлялося, що ВООЗ продовжила світовий режим НС через пандемію. Захворюваність на коронавірус у світі зростає вже вісім тижнів поспіль - за останній тиждень захворіли понад 5 млн осіб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні