Заборгованість перед шахтарями Львівщини становить майже 262 мільйони

0
-4
Заборгованість перед шахтарями Львівщини становить майже 262 мільйони
Про це у коментарі Суспільному повідомила прессекретарка ДП "Львіввугілля" Марина Громик.

Інформує WestNews.

Шахтарям боргують від початку року. Досі не виплатили заробітної плати за січень, лютий та березень. Через це напередодні, 20 квітня, протестували гірники шахти "Степова".

"На шахті Степовій 20 квітня призупинили роботу 4 та 1 зміни. Приїжджав генеральний директор. Було прийнято рішення звернутися до губернатора. Гроші, які ми напрацювали від початку року, нам не віддають, лише за ту продукцію, яку відвантажуємо зараз. Ми на Паску залишимося без грошей", — каже керівник профспілки шахти "Степова" Василь Семканич.

20 квітня гірникам виплатили 14 % зарплатні за березень.

Василь Семканич також розповів, що 22 або 23 квітня шахтарі мають зустрітися із головою Львівської ОДА Максимом Козицьким, аби він допоміг їм. Якщо питання не вирішиться, шахтарі обіцяють страйк.

Про ситуацію на шахті "Степовій" написала на своєму Telegram-каналі Уповноважена з прав людини Людмила Денісова. Вона зазначила, що зараз борг перед шахтарями становить понад 125 мільйонів гривень.

"Напередодні зазначених подій до мене надійшло відповідне звернення представників Львівської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості та регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда щодо погашення заборгованості із заробітної плати на шахтах ДП "Львіввугілля", за яким мною відкрито провадження", — написала Денісова.

Уповноважена з прав людини також звернулася до Міненерго та у ГУ держпраці у Львівській області.

Нагадаємо, 6 квітня гірники шахти "Степова" відмовилися спускатися у забій. 3 і 4 зміни шахтарів 6 квітня залишилися на поверхні.

Причина — заборгованість із заробітної плати за січень, лютий та березень. Борг перед шахтою зараз близько 40 мільйонів.

У середу, 17 березня, під стінами Верховної Ради зібралися шахтарі Львівщини. Вони вимагали виплати заборгованості із зарплати. Про це у коментарі Суспільному розповів учасник акції Олег Стельмах.

За словами Олега Стельмаха, під ВР зібралося близько 140 людей. Це працівники усіх шести шахт ДП "Львіввугілля" і допоміжних підприємств, яким боргують за відвантажену продукцію.

Ініціативна група шахтарів зустрілася із заступниками міністра енергетики. Заступник Олександр Зорін обіцяв, що заборгованість буде погашена "по мірі активування вугілля".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні