Не стало найстарішого протоієрея ПЦУ на Волині

0
9
Не стало найстарішого протоієрея ПЦУ на Волині
21 квітня на 84-му році життя відійшов до Господа найстаріший клірик єпархії протоієрей Володимир Черенюк, настоятель парафії Святителя Василія Великого с. Хорлупи Ківерецького деканату.

Володимир Іванович Черенюк народився 13 жовтня 1937 року в с. Замлиння на Любомльщині. Після закінчення семирічної школи працював колгоспником, робітником на різних підприємствах, служив у війську. У 1968 році взяв шлюб, має п’ятеро дітей.

Коли батьки переїхали до Луцька, став прислуговувати в кафедральному соборі Святої Трійці, у 1979-му прийняв сан диякона та ієрея, потому заочно закінчив Московську духовну семінарію.

Отець Володимир служив на парафіях сіл Суськ, Хорлупи, Борохів Ківерецького, Гаразджа Луцького благочинь, у храмі Холмської ікони Богородиці в Луцьку. Він один із перших на Волині перейшов у Київський патріархат разом із громадою (1 жовтня 1992 року). Став родоначальником цілої священничої династії.

Удостоєний кількох церковних відзнак, проте найбільшою завжди була повага і любов парафіян.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, духовна консисторія висловлюють співчуття родині із приводу втрати дорогої людини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні