Вчені знайшли зв'язок між смертністю від COVID-19 і антидепресантами

0
0
Вчені знайшли зв'язок між смертністю від COVID-19 і антидепресантами
Вчені з дослідницьких центрів Франції та Іспанії, в тому числі з Паризького університету, вивчив історії хвороби людей з підтвердженим діагнозом COVID-19 з 39 лікарень на предмет того, чи впливає прийом антидепресантів на смертність від цієї інфекції. В ході дослідження з'ясувалося, що прийом антидепресантів пацієнтами з COVID-19 знижує ймовірність потрапляння на ШВЛ і смерті в середньому на 20%. Про це в середу, 21 квітня, пишуть Известия.

На думку експертів, антидепресанти можуть збільшувати мотивацію хворих: люди охочіше виконують рекомендації лікарів і мають більш високий життєвий тонус.

Результати дослідження показали, що антидепресанти можуть бути пов'язані зі зниженням рівнів декількох медіаторів запалення, які можуть привести до летального результату від коронавірусу. Крім того, як припускають медики, ці препарати здатні викликати противірусну дію на коронавірус.

"Ці результати слід інтерпретувати з обережністю через наглядовий дизайн дослідження. Однак наші результати підтверджують необхідність проведення контрольованих рандомізованих клінічних випробувань антидепресантів для лікування COVID-19", - говорять вчені.

Водночас вчені зазначають, що антидепресанти мають низку побічних ефектів, і приймати ці препарати слід тільки строго за призначенням лікаря.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні