У Ковелі виправдали колишнього депутата, якого судили за підробку документів

0
-4
У Ковелі виправдали колишнього депутата, якого судили за підробку документів
У Ковельському міськрайонному суді оголосили вирок колишньому депутату міської ради від «Батьківщини», члену громадської ради при попередньому меру міста Олегу Кіндеру, голові «Асоціації платників податків м. Ковеля», приватному підприємцю Юрію Шлюєву.

Про це повідомляє «Ковель Медіа».

Кримінальне провадження щодо нього було внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020030110001256 від 31 серпня 2020 року.

Його обвинувачували за ч. 1, ч. 4 ст. 358 КК України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів), що карається штрафом до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, за даними слідства, Юрій Шлюєв усвідомлював та був достовірно обізнаним про те, що приміщення стадіону «Сільмаш» не є новим будівництвом, а лише реконструйованим, підтверджується поданою ним же 22 квітня 2016 року до Управління ДАБІ у Волинській області Декларацією про готовність до експлуатації об’єкта, де зазначено: «Реконструкція будівлі стадіону «Сільмаш» з влаштуванням другого поверху». Втім, він умисно вніс до бланку Декларації завідомо неправдиві відомості, зазначивши: «Нове будівництво будівлі стадіону «Сільмаш» з влаштуванням другого поверху по вул. Грушевського, 8-А, в м. Ковелі». Після чого роздрукував, підписав Декларацію та подав її через ЦНАП в місті Луцьку до ДАБІ для подальшої реєстрації та присвоєння усіх реквізитів офіційного документа, чим вчинив підроблення офіційного документу.

Крім того, Юрій Шлюєв, знаючи, що заповнена ним Декларація містить завідомо недостовірні відомості, 9 грудня 2016 року подав її до ЦНАПу в Ковелі для реєстрації права власності на приміщення площею 424 кв. м., чим використав завідомо підроблений документ.

Обвинуваченого захищав ковельський адвокат, колишній прокурор Старовижівського району Юрій Хомич.

Під час судового розгляду даного кримінального провадження стороною обвинувачення на підтвердження винуватості Юрія Шлюєва у скоєнні інкримінованих йому злочинів було надано, в якості доказів, десятки документів.

У судовому засіданні свідок, міський голова попереднього скликання Олег Кіндер виправдовував дії Юрія Шлюєва. Мовляв, він вважає його власником новоствореного майна за винятком будівлі, яка перебуває в оренді.

Кіндер казав, що йому не зрозуміло, чому Шлюєва обвинувачують в скоєнні кримінальних правопорушень, адже саме він є власником новозбудованого приміщення, крім орендованого.

Чиновники виконкому, бюро технічної інвентаризації, ДАБІ та ЦНАПу фактично виправдовували дії обвинуваченого, який отримав дозвіл на реконструкцію адміністративно-побутової споруди стадіону «Сільмаш».

Єдине, про що не згадували свідки і сам обвинувачений, так це про дозвіл на влаштування на другому поверсі приватного готелю. Такого дозволу Юрію Шлюєву ні сесія Ковельської міської ради, ані її виконавчий комітет не надавали!

Чи варто було б сподіватися на якусь іншу позицію свідка Олега Кіндера, адже він, як міський голова, достеменно знаючи про відсутність з боку власника спортивної арени будь-якого дозволу на спорудження приватного готелю, нічого не зробив, аби запобігти легалізації самочинного, на думку правоохоронців, будівництва готелю. Кіндер навпаки разом із підсудним Шлюєвим ще кілька місяців тому балотувалися в депутати Ковельської міської ради по партійному списку ВО «Батьківщина». То чи можна було чекати від попереднього мера міста якоїсь іншої позиції? Хіба що, визнати себе співучасником цієї оборудки?!

Головуючий у справі суддя В’ячеслав Лесик, заслухавши показання обвинуваченого, допитавши свідків та дослідивши подані письмові докази, очевидно, звернув увагу на те, що дозволу на будівництво приватного готелю на стадіоні «Сільмаш» у матеріалах справи – немає, бо його не існує в природі.

Попри це, Ковельський міськрайонний суд визнав Юрія Шлюєва невинуватим у пред’явленому обвинувачені за ч. 1 та ч. 4 ст. 358 КК України та виправдав його за відсутністю складу кримінальних правопорушень на підставі п. 3 ч. 1 ст. 373 КПК України.

Чи буде оскаржувати цей вирок Ковельська окружна прокуратура – питання риторичне.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні