Зеленський розповів про український внесок у політ гелікоптера на Марсі

1
-2
Зеленський розповів про український внесок у політ гелікоптера на Марсі
Президент Володимир Зеленський заявив, що гелікоптер Ingenuity, який здійснив свій перший політ на Марсі, був створений завдяки українському інженерові.

Повідомляє Юа ньюз.

«Технології перемагають. Вітаю з першим польотом марсіанський гелікоптер! Пишаюся, що серед його розробників – українець Ігор Панченко», написав у твіті Зеленський.

Також президент нагадав, що Україна розвиває напрацювання своїх конструкторів за попередні десятиліття й зараз планує запуск супутника «Січ-2-30».

Як уточнив «Голос Америки», йдеться про інженера Ігоря Панченка, який працює в компанії Aerovironment у Каліфорнії. Він є одним із розробників гелікоптера Ingenuity, а саме створював сонячну батарею, лопатки пропелерів і шафт – вертикальний вал, на якому зібрані різні вузли та сполучення.

Нагадаємо, дрон NASA 19 квітня здійснив пробній політ на Марсі. Це перший в історії вивчення космосу позаземний політ атмосферного літального апарату.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А той Панченко знає, що він українець??
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні