Фірма експрокурора займеться видобутком піску на Любешівщині

0
2
Фірма експрокурора займеться видобутком піску на Любешівщині
На території Любешівської громади новостворена фірма «Любешівбудсервіс» має намір видобувати пісок.

Про це відомо з сайту Любешівської громади.

До Любешівської селищної ради надійшли заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Любешівбудсервіс» щодо погодження надання земель запасу в межах села Гірки площею 12 га та за межами цього села - 23 га для отримання спеціального дозволу на користування надрами для проведення геолого-розвідувальних робіт з метою виявлення і розвідки родовища піску і його подальшого використання. Аналогічна заява стосувалася земельної ділянки площею 8 га з земель запасу за межами села Шлапань. Вищезазначене товариство було зареєстроване у 2020 році на території села Залізниця, директор – Степаньков Олександр Вікторович.

На сайту НАЗК розміщена декларація про доходи за 2016 рік, перед звільненням Степанькова Олександра Вікторовича, який працював у генпрокуратурі у відділі прийому громадян.

Також серед засновників ТОВ «Любешівбудсервіс» Черевко Юрій Олександрович та Рафальський Андрій Миколайович. Створена у березні 2021 року.

Підприємливий Степаньков є також засновником ТОВ «Полленд», основним кведом якої є вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур.

Повернемось до теми піску на Любешівсщині.

Так, за словами селищного голови Олега Куха, видобуток корисних копалин місцевого значення, зокрема піску, є досить затребуваним в нашій громаді. Тому вже давно назріла потреба у легалізації цього виду промислу, адже це тягне за собою вирішення таких важливих питань, як: оптимальне використання природніх ресурсів громади.

Тому після палкої промови та агітації Олега Куха, депутати не встояли та одноголосно підтримали проекти рішень селищної ради, якими передбачено погодити надання вищезазначених земельних ділянок для отримання спеціального дозволу на користування надрами для проведення геологічного вивчення з метою виявлення і розвідки родовища будівельного піску та його подальшого використання Товариству з обмеженою відповідальністю «Любешівбудсервіс».

Ось так, ніби і порядки наводять, і голова для виборців виглядає, як дбайливий і відповідальний господар, і як результат, фірма створена за 1 місяць зі статутним капіталом у 100 тисяч гривень - займеться видобутком піску на десятказ гектарах землі громади. Чітко!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні