Монах ПЦУ впевнений, що християнська етика у луцьких школах має бути православною

4
-1
Монах ПЦУ впевнений, що християнська етика у луцьких школах має бути православною
Священнослужитель Волинської єпархії ПЦУ отець Дмитро переконаний, що уроки християнської етики у луцьких школах обов'язково мають бути православними.

Про це він заявив під час круглого столу з обговорення перспективи впровадження у навчальну програму луцьких шкіл уроків християнської етики, який організував Громадянський Рух "СВІДОМІ" у четвер, 15 квітня.

На його переконання, християнська етика у школах Луцька має бути православно християнською.

"Мені здається, що рух до поліконфесійності, толерантності – це такий собі прояв гібридної війни. Це як переписувати підручник історії так, щоб всі були хороші. Ми – Православна церква України – не боїмося вводити в підручник християнської етики не якісь аморфні загальнохристиянські цінності. Ми не боїмося сказати, що Україна – це православна країна. Не буває поліконфесійного чи позаконфесійного християнства. Це нонсенс радянської системи", – підсумував священнослужитель.



Він переконаний, що якщо не "впустити" у луцькі школи українську православну церкву, на це місце точно прийде хтось інший, хто може бути і ворожим стосовно української історії, цінностей та національної ідеї. Священник наголосив, що нині ми мусимо знайти таку форму роботи з дітьми, яка би не нав'язувала християнство, але показувала його глибину.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Взагалі то у нас "світська" держава, і віруючі не тільки християни. То чому саме "православна" має викладатися етика? Це вже дискримінація на релігійному грунті.
Хочете виховувати молодь, уведіть "патріотичне виховання" , щоб виростити гідного громалянина України, а якому богу молитися він вже сам вирішить.
Відповісти
+1000! ГРОМАДЯНИНОМ України шайка-лейка не сильно-то покерує. Ще й по зубам може ортримати. Тому і хочуть отупити людей змалечку. Чим, зрештою, християнство і займається - створенням безвольних, зашуганих та байдужих до всього особин
Відповісти
Що ви мелете? Саме християнство принесло усвідомлення моральних істин, поняття добра та зла, відчуття відповідальності за свої вчинки, запобігає псуванню суспільства.Скажіть, хто вашим дітям розкаже, що Бог створив перших людей, а не мавпа стала розумною, і що це були Адам і Єва, а не Адам і Стьопа? Чому красти це погано? Якщо на вашу думку віра в Бога для слабаків, ви спочатку попробуйте хочаб день пожити по Біблії і побачите хто слабак.Бути стриманим, вічливим, добрим, співчутливим, вміти прощати це не для слабаків.Слабак, це той, хто йде на повідку у своїх бажань і гріховних пристрастей.
Відповісти
Православ'я - це одна з деномінацій християнства, система своїх правил, обрядів, звичаїв, традицій.Для навчання в школах достатньо загального вивчення Біблії, як основи вчення про християнство. Це допоможе привити моральні цінності, що і має бути основною ціллю такого навчання; і не створить дискримінації для інших деномінацій, в яких відсутні релігійні практики православ'я загалом і по мовній ознаці, оскільки це ПЦУ.Якщо для даної церкви важливіший саме такий підхід, виховання молоді на християнських засадах, а не досягнення своїх цілей
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні