Данія поділиться вакциною AstraZeneca з біднішими країнами, через те, що вона не якісна

0
-1
Данія поділиться вакциною AstraZeneca з біднішими країнами, через те, що вона не якісна
Данія розглядає можливість постачання своїх вакцин від коронавірусу виробника AstraZeneca до бідних країн після того, як повністю зупинила їх використання через побоювання рідкісних випадків тромбозу.

Повідомляє Суспільне.

Про це заявив 15 квітня директор ВООЗ у Європі Ганс Клюге, пише Reuters.

“Я вчора провів перемовини з генеральним директором Управління охорони здоров'я Данії Сореном Бростромом, і як я розумію, Міністерство закордонних справ Данії готове або вже розглядає варіанти, щоб поділитися вакцинами AstraZeneca з біднішими країнами", — заявив представник ВООЗ.

Так, 14 квітня Данія стала першою країною, яка повністю припинила використання вакцини від COVID-19 виробника AstraZeneca через розслідування повідомлень про рідкісні випадки тромбозу у пацієнтів, які отримали щеплення нею.

На противагу цьому, ВООЗ продовжує рекомендувати використання вакцини від AstraZeneca. В організації переконані, що в такому випадку “переваги перевищують ризики”.

Після критики представники ВООЗ також перестали критикувати рішення Данії щодо припинення використання вакцини AstraZeneca, вказавши, що "кожна країна повинна мати гнучкість у прийнятті рішень щодо своїх програм вакцинації, виходячи з рівня вакцинації, нових випадків заражень та госпіталізацій".

Поруч з цим, віддати "надлишкову" кількість непотрібних доз вакцини проти COVID-19 країнам з низьким рівнем доходу закликав 15 квітня президент Світового банку Девід Малпасс.

За даними Ourworldindata, станом на 13 квітня у Данії вакциновано понад 995,6 тисяч осіб. Загалом у країні виявлено 240225 випадків коронавірусної хвороби, через її наслідки померло 2448 осіб.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні