Екс-чиновника Міноборони підозрюють в афері з квартирами на 15 млн

0
-2
Екс-чиновника Міноборони підозрюють в афері з квартирами на 15 млн
Правоохоронці розкрили велику аферу з квартирами для військових. Оголошено підозру колишньому чиновнику Міноборони, повідомляє Офіс генпрокурора в середу, 14 квітня.

За даними слідства, в.о. начальника установи 28 управління, зловживаючи службовим становищем, уклав і підписав додаткову угоду до договору інвестування будівництва на земельній ділянці військового призначення, для сприяння підконтрольному підприємству в отриманні прибутку шляхом заниження вартості проінвестованої житлової площі.

"Достовірно знаючи, що вартість житла в будинках, розташованих в місті Києві, значно перевищує номінальну вартість 1 кв м житла, зазначеного в актах прийому-передачі житлових і вбудовано-прибудованих приміщень, чиновник Міноборони безпідставно занизив вартість квартир і передав у власність підконтрольному товариству майнові права на ці квартири і приміщення загальною площею понад 1471 кв. м", - йдеться в повідомленні.

Також зазначено, що в порушення вимог законодавства про обов'язкову передачу частини житла Міноборони, жодної квартири або приміщення відомству передано не було.

Згідно з висновком судово-економічної експертизи державі завдано понад 15 млн гривень збитку.

Зловмиснику повідомили про підозру за фактом заволодіння державним майном за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні