--> Коти такі ж розумні, як і собаки - вчені | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Коти такі ж розумні, як і собаки - вчені

0
2
Коти такі ж розумні, як і собаки - вчені
Думку про те, що собаки розумніші за кішок, знову поставили під сумнів.

За словами японських науковців, кішки так само добре, як собаки, можуть впоратися з деякими тестами на пам'ять, і це означає, що вони можуть бути настільки ж розумними.

Дослідження, у якому взяли участь 49 домашніх котів, показало, що вони можуть згадувати приємний досвід, який вони мали, - наприклад їжу або улюблену закуску.

Собаки також демонструють цей тип спогадів. Вони пам'ятають про конкретну подію, і такий вид пам'яті відомий як епізодична пам'ять.

Люди часто свідомо намагаються відтворити минулі події зі свого життя, наприклад, що вони їли на сніданок, перший день на новій роботі або весілля. Ці спогади унікальні для цієї конкретної людини.

Психолог з Університету Кіото Сахо Такагі розповідає, що і коти, і собаки можуть згадувати одиничний минулий досвід. Це свідчить, що, можливо, у них є епізодична пам'ять, подібна до людської.

"Епізодичну пам'ять пов'язують з інтроспективною функцією розуму. Наше дослідження може означати, що у котів є певний тип свідомості", - розповіла вона BBC News.

"Існує цікаве припущення, що кішки можуть насолоджуватися спогадами, як і люди".

"Кішки можуть бути такими ж розумними, як собаки, попри усталену думку людей, що собаки - набагато розумніші", - додає фахівець.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні